Državna sekretarka Milka Milovanović Minić posetila Bač

Sekretarka Milovanović Minić je istakla značaj unapređenja lokalnih politika koji pružaju podršku pre svega mladim licima i porodicama sa decom

240
Foto: Opština Bač

BAČ: Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Milka Milovanović Minić je u okviru svojih redovnih aktivnosti, u utorak 09.11. sa svojim saradnicima posetila Opštinu Bač i tom prilikom razgovarala sa predsednikom dr Stevom Panićem.


Diskusija na temu daljeg privrednog razvoja, ali i kontinuiranog poboljšanja sveukupne poslovne klime i kvaliteta života koji bi doprineo i dao efekte za sprovođenje i poboljšanje pronatalnih mera bile su neke od tema jučerašnjeg razgovora.

Sekretarka Milovanović Minić je ovom prilikom istakla značaj unapređenja lokalnih politika koji pružaju podršku pre svega mladim licima i porodicama sa decom, a koji su se odlučili da žive i rade u ruralnim sredinama, kao i nizu različitih aktivnosti kojima se pruža podrška majkama, marginalizovanim grupama i drugim ugroženim i kategorijama stanovništva, a sve u cilju rešavanja problema demografskog pada.

Predsednik opštine Bač, Steva Panić je u razgovoru goste upoznao sa ključnim demografskim karakteristikama, ali i drugim specifičnostima i nizom aktivnih mera pomoću kojih opština pokušava da pruži primer dobre prakse u ovoj oblasti.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

„Finansijska podrška za prvo i drugo dete u iznosu od 30.000 RSD, kao i 50.000 RSD za treće i svako naredno dete, mesečna novčana pomoć nezaposlenim majkama, stipendiranje najboljih đaka i studenata kao i besplatan prevoz za njih te sistemska podrška razvoju ključnih projekata koji mogu imati dugoročne pozitivne efekte kao što je održivost Centra za roditelje koji egzistira u okviru PU „Kolibri“ Bač, od primarne je važnosti za sve nas“, zaključio je Panić.

Sekretarka Milovanović Minić je takođe iznela i neke od statističkih podataka prema kojima je u Srbiji prvi put rođeno manje od 62.000 beba za godinu dana, kao i to da je svaki peti stanovnik Srbije stariji od 65 godina, a svaki sedmi mlađi od 14, te da ukoliko se ovaj negativan trend nastavi prognoze su da će stanovništvo Srbije do 2050. godine biti na nivou od oko 5.000.000 građana, te da će na kraju ove godine ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vladi Srbije predložiti niz pronatalnih mera kojima će se uticati na različite mogućnosti i predloge poboljšanja trenutnog stanja.

Ispred domaćina, sastanku je pored predsednika opštine prisustvovao i direktor Centra za Socijalni rad, Zoran Atanasković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here