Evropsko zlato i bronza za dizače tegova

Stevan Vladisavljev iz Kluba dizača tegova „Herkules“ iz Bača osvojio je bronzanu medalju

219
Izvor: Opština Bač

Radmila Zagorac iz Iriga i Stevan Vladisavljev iz Kluba dizača tegova „Herkules“ Bač osvojili su zlatnu odnosno bronzanu medalju na prvenstvu Evrope za juniore i mlađe seniore do 23 godine koje se održava u Finskoj u periodu od 23.09. do 03.10.2021. godine.


Stevan Vladisavljev se takmičio u kategoriji do 61 kilograma, a Radmila Zagorac u kategoriji dama do 45 kilograma. Trener Nacionalnog tima Zoran Pantelić rekao je da su se očekivanja ispunila te medalje nisu izostale.

„Jako sam ponosan na moje takmičare Radu i Stevu koji su ostvarili neverovatne rezultate na ovom takmičenju. Ekipa Srbije je uspešno završila nastup na evropskom prvenstvu u Rovanijemiju. Naša Rada je prvak Evrope u kategoriji do 45 kilograma, dok je naš Steva zauzeo treće mesto u disciplini izbačaj, a ukupan skor naših takmičara je četiri medalje sa kojima se vraćamo u Srbiju”, istakao je Zoran Pantelić, nacionalni i trener Kluba dizača tegova “Herkules” Bač.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Posle discipline trzaj u konkurenciji šest takmičarki, Radmila je vodila sa podignutih 65 kilograma, a pratile su je najveće rivalke, Turkinja Asuman Ajhan (63 kg) i Ruskinja Alina Guzikova (62 kg). U izbačaju je viđena prava drama, pošto je Radmila posle uspešnog pokušaja na 76 kilograma, „kiksnula“ na 79 kg, pa je imala još samo jednu priliku za popravni.

Zagorčeva je ipak uspela i odslušala himnu Srbije „Bože pravde“, koja se prvi put čula na Evropskim prvenstvima u dizanju tegova.

Stevan je u konkurenciji seniora do 23 godine imao treći prijavljeni rezultat i na sreću celokupnog tima Srbije u Finskoj osvojio je bronzanu medalju na ovom bitnom i važnom takmičenju.

S obziorm da članovi Kluba dizača tegova „Herkules“ iz Bača koji je jedan od najtrofejnijih sportskih udruženja bačke opštine, sada treneiraju u zgradi i prostorijama koje su renovirane u sklopu evropskog projekta prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske i uslovi su se popravili, pa su shodno tome, između ostalog, ostvareni ovako dobri rezultati.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here