Fondacija „Novak Đoković“: Novi vrtić u Vajskoj obezbediće mesto za svu decu

"Zajedno smo izmamili osmehe 105 mališana iz sela Vajska i Ljubiš"

261
Marko iz Vajske ima druga Nenada za kojeg do sada nije bilo mesta u vrtiću. Zahvaljujući Sezoni darivanja, uskoro će Nenad dobiti priliku da raste i razvija se u podsticajnom okruženju. Foto: Fondacija Novak Đoković

Uz podršku više od 1000 velikodušnih pojedinaca i kompanija, „Novak Đoković“ fondacija uspešno je realizovala još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno preko 100 hiljada evra za izgradnju i opremanje vrtića u selima Vajska i Ljubiš.


Priča o ovim malim mestima i pravim biserima koji se tamo kriju, putovala je širom sveta. Još jednom Fondacija je pokazala kako svačije malo može napraviti veliku promenu.

Zahvaljujući prikupljenom novcu, svake godine će više od 100 dece iz sela Vajska i Ljubiš i okolnih mesta rasti u bezbednom i podsticajnom okruženju, igrajući se sa svojim vršnjacima. Time je napravljen još jedan korak bliže misiji Fondacije, da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

Onivači Fondacije, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili kampanji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu, čime će za obnovu i rekonstrukciju vrtića u selima Vajska i Ljubiš u narednom periodu biti na raspolaganju 216 hiljada evra.

 

„Otvaranjem novog vrtića u selu Vajska, sredini gde u slozi živi čak 25 različitih nacionalnih manjina, doprinećemo brisanju bilo kakvih stereotipa koji mogu nastati u ranim godinama i uključivanju što većeg broja dece iz marginalizovanih grupa. Kvalitetno rano obrazovanje pomoći će svoj deci da se lakše adaptiraju na sredinu u kojoj žive i da se bez ikakvih prepreka druže i uče sa svojim vršnjacima“, navodi se na sajtu fondacije „Novak Đoković“

Novi vrtić imaće veće kapacitete, i time deca iz sela Vajska više neće morati da dele samo jednu radnu sobu.

Biće omogućen celodnevni boravak, što će dodatno olakšati roditeljima pri balansiranju poslovnih i porodičnih obaveza. Pomoći će im da obezbede veću finansijusku sigurnost za svoju porodicu.

Marko iz Vajske ima druga Nenada za koje go sada nije bilo mesta u vrtiću. Zahvaljujući Sezoni darivanja, uskoro će Nenad dobiti priliku da raste i razvija se u podsticajnom okruženju.

Snaga zajedništva

Preko 1000 ljudi iz više od 30 zemalja je podržalo kampanju. Donacije su mogle da se uplate i putem SMS-a, tako da je stiglo čak 2000 poruka.

Priča o selima Vajska i Ljubiš se čula širom Srbije.

Značaj otvaranja vrtića u Ljubišu i Vajskoj, prepoznale su i mnoge kompanije koje su svojom podrškom i inspirativnim inicijativama dale pravi primer socijalno odgovornog poslovanja. Brend Donesi se već na početku kampanje pridružio timu Vajska i pokrenuo akciju “Donesi još jedan vrtić u Srbiju”, u okviru koje korisnici prilikom naručivanja obroka mogu donirati sredstva. Na taj način do sada je prikupljeno preko 3000 evra!

Takođe, priče ovih malih mesta je slikovito prikazana i putem limitirane serije proizvoda brenda Škrabac. Na njihovom sajtu i dalje se mogu poručiti preostale zalihe ovih kreativnih poklona.

Podršku Fondaciji „Novak Đoković“ pružile su i kompanije Adora Living Solutions i Hooloovoo.

I dečiji pisac Ljubivoje Ršumović se pridružio kapanji, jer je Ljubiš njegovo rodno selo, a sa Fondacijom deli iste vrednosti i želju da ni jedno dete u Srbiji ne bude zaboravljeno.

 

Donatori puni kreativnih ideja

Uspeh Sezone darivanja ne ogleda se samo u prikupljenim sredstvima, nego i u širenju zajednice koja veruje u snagu ranog obrazovanja. Uz donacije je stiglo i pregršt toplih reči koje su dodatno motivisale tim da nastavi da stremi ka cilju.

Udružili su se prijatelji, porodice, kolege iz svih delova sveta i na različite zanimljive načine pozivale ljude da se priključe kampanji. Među njima je i Wolfango Poggi iz Italije koji je inspirisao sve svojom inicijativom “Biciklom do znanja” – preći će 1200 km na biciklu kako bi deca iz Vajske imala lepše detinjstvo!

„Hvala vam što ste nam i ove godine ukazali poverenje i otvorili srca za dečije snove. Zajedno smo ulepšali budućnost sela Vajska i Ljubiš“, kažu iz Fondacije.


Pogledaj: Fondacija Novak Đoković i brend „Donesi“ prikupljaju sredstva za vrtić u Vajskoj

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here