Irina Milanović: MVR sa osmehom od milion dolara

1381

Članica OK „Omladinac“ iz Novih Banovaca koja je potekla iz Bača, a sledeću sezonu će zaigrati za „Jedinstvo“ iz Stare Pazove u superligi Srbije. Devojka neodoljivog osmeha kojoj je odbojka smisao života. O svom slobodnom vremenu, napornom odricanju i treninzima, ali i snovima i osećaju koji se u njoj probudio kada je proglašena za MVP završnog turnira, govorila je Irina Milanović za Too Bač.


  1. Poslednja u nizu vrednih titula i priznanja je bila proglašenje za MVP na završnoj utakmici prvenstva Srbije 2019. Kakv je osećaj kada podignete pehar za najbolju igračicu turnira?  

– Prošla sezona je bila izuzetno uspešna za OK ,,Omladinac“. Osvojili smo Superkup Vojvodine, prvaci smo Srbije u kadetskoj i juniorskoj selekciji, a naše pionirke su vicešampionke. Kada su me posle turnira proglasili MVP igračicom,ne mogu rečima da opišem kako sam se osećala.To je osećaj koji se zauvek pamti. Nagrada me podseća na to da se rad, znoj i odricanja uvek isplate i daje mi motiv da još više radim i učim od boljih od sebe.

Фотографија корисника Irina Milanovic

  1. Godinama trenirate odbojku. Da li je bilo trenutaka kada ste želeli da odustanete od svega, s obzirom na činjenicu da profesionalno bavljenje sportom podrazumeva velika odricanja?   

– Još kao mala sam znala da je odbojka moj život. Naravno, bilo je i uspona i padova, sreće i tuge, ali nikada nisam ni poželela da odustanem od ostvarenja svog sna. Ljubav prema odbojci je jača od svega.

  1. Trenutno nastupate za odbojkaški klub „Omladinac“ iz Novih Banovaca. Kakav je bio put koji ste prešli od Bača do Beograda?

– Moj prvi klub je bio naš ,,Partizan“ za koji sam igrala do svog osmog razreda. Narednu sezonu sam igrala za ,,Panoniju“ iz Bačke Palanke, a odatle sam prešla u prvoligaški klub ,,Omladinac“ iz Novih Banovaca. Moram da se pohvalim da od sledeće sezone 2019/2020 igram za ,,Jedinstvo“ iz Stare Pazove, člana superlige Srbije.

[wonderplugin_slider id=67]

 

  1. Gde sebe vidite za 10 godina?  

– Deset godina je dug period i ne mogu da razmišljam baš toliko unapred. Za mene je ogromna čast što su mi iz Jedinstva ukazali poverenje i čast da sa svojih 17 godina zaigram za njih. Pred sobom imam težak i veliki zadatak da još bolje treniram i izborim mesto u ekipi. Za sada jedino o tome razmišljam.

  1. Šta je osim odbojke omiljena sporedna stvar Irine Milanović?  

– Osim odbojke volim da šetam, gledam serije i filmove, slušam muziku, ali i da provodim vreme sa društvom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here