Izbeglicama u Baču dodeljeni ugovori o isporuci građevinskog materijala

15 izbegličkih porodica potpisalo ugovor

573
Foto: Facebook/Opština Bač

Bač: Svečana dodela ugovora o isporuci građevinskog materijala u Baču, izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske upriličena je juče (20.07.) sa početkom u 12:30 časova u Maloj sali zgrade Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Baču.


Projekat dodele paketa građevinskom materijala se sproveo u okviru potprojekta 9, Regionalnog stambenog programa (RSP) u Srbiji, a na samom početku prisutnima se obratio pomoćnik predsednika opštine Bač Nikola Vuletić i istako značaj dobre i kontinuirane saradnje koju Opština Bač ostvaruje sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.

– Opština Bač dugi niz godina uspešno sarađuje sa Komeserijatom za izbeglice i migracije, te smo zahvaljujući dobroj koordinaciji i uspešnoj impementaciji različitih projekata na odličnom putu da sve naše sugrađane koji su imali ili i dalje imaju status izbeglog i raseljenog lica, trajno zbrinemo i zajedničkim snagama im pomognemo u rešavanju njihovih stambenih pitanja. Dragi korsinici želim da vam ovaj dan u sećanju ostane zabeležen kao trenutak kada ćete otpočeti da realizujete svoje snove i zahvaljujući paketima građevinskog materijala koji će vam u predstojećem periodu biti isporučeni, gradite bolju budućnost kako za vas tako i za članove vaših porodica, ali i generacije koje će vas naslediti – poručio je Vuletić.

Jučerašnjoj ceremoniji su osim domaćina prisustvovali i: Brigit Kuhar program menadžer Delegacije Evropske unije u Srbiji, Rihard Koli, šef Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji, Jovan Lazarov, šef kabineta direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije.

U ime svih 15 korisnika kojima su Ugovori uručeni prisutnima se obratio korisnik Nedeljko Vujić i zahvalio na pomoći koja im je pružena od strane svih institucija zaduženih za rešavanje stambenih pitanja izbeglica, na čelu sa Opštinom Bač.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here