Izvršena nabavka protivgradnih raketa u Baču

569

Ukupno 30 protivgradnih raketa proizvođača Trayal korporacija iz Kruševca nabavljeno je za lansirne stanice na teritoriji opštine Bač, a u okviru Radarskog centra Fruška Gora.


Podršku opštini Bač u obezbeđivanju sredstava pružio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je po prijavi na konkurs za podizanje efikasnosti protivgradne zaštite na teritoriji APV odobrio sredstva u iznosu od 496.800 dinara što predstavlja 60% od vrednosti investicije bez PDV-a.

Na ovaj način sve protivgradne stanice na teritoriji opštine snabdevene su odgovarajućim količinama protivgradnih raketa kako bi se zaštitile oranice i useve i kako bi naredni period prošao bez štete po poljoprivrednike opštine Bač. Ukupna vrednost nabavljenih raketa iznosi 828.000,00 dinara bez PDV-a.

Takođe, potpisani su ugovori između Radarskog centra Fruška Gora i protivgradnih strelaca koji dejstvuju na teritoriji opštine Bač a izvršen je i lekarski pregled svih strelaca. Za strelce su obezbeđena sredstva u iznosu od 4.000,00 dinara mesečno za naknadu tokom sezone odbrane od grada.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here