Kuvari u Vrbasu ispekli 15.500 palačinaka za Ginisa

680
Foto: 021.rs

Više od stotinu kuvara iz raznih delova sveta (ali i Srbije) peklo je satima palačinke u okviru manifestacije „Chefs for life – Kuvari velikog srca“, jednodnevnog okupljanja sa humanitarnim karakterom, ali i ambicijom da se obori Ginisov rekord u broju ispečenih palačinki.


Manifestaciju su pokrenuli glavni kuvar Ljubica Komlenić, glavni kuvar Daniel Mikšić, osnivač udruženja „MultiArt – Vozači velikog srca“ Boris Bjelović i osnivač organizacije „Chefs for life“ Diego Toskani.

Manifestaciji su prisustvovali i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije i učenici Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, koja ima smerove za kuvare i ugostiteljske tehničare.

 

Posted by Centar Za Fizičku Kulturu – Vrbas on Sunday, May 5, 2019

Ispečeno je više od 15.500 palačinki, što bi trebalo da bude dovoljno da se obori sadašnji rekord od nešto više od 14.000 ispečenih palačinki prošle godine u Sarajevu. Ceo postupak je snimljen i biće poslat na razmatranje Ginisovoj komisiji, najavili su organizatori.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Inače, palačinke su namenjene za posluženje i gostima manifestacije, ali što je najvažnije, nahraniće nezbrinutu, socijalnu ugroženu i/ili bolesnu decu smeštenu u bolnici u Vrbasu, kao i najstarije sugrađane, korisnike gerontološkog centra.

Manifestaciju su podržali i ministarstvo turizma i Turistička organizacija Srbije.

Bravo majstori, bravo rekorderi 🙂

Posted by Udruženje Multiart on Saturday, May 4, 2019

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here