Lidija Kostelac: O zaštiti kose u toku leta i trendovima

3492

U toku leta ne posvećujemo dovoljno pažnje svojoj kosi, koja zahteva dodatnu negu. Nebitno da li je u pitanju letovanje na moru gde sunce dodatno prži kosu, a so je nagriza ili je u pitanju leto u gradu, gde smo takođe izloženi suncu. Stoga smo odlučili da se posavetujemo sa stručnim licem poznatije pod imenom Lidija Kostelac, nadimkom Bombonica, jedna od frizera u Bačkoj Palanci.

Lidija je bila dovoljno ljubazna da odvoji svoje vreme i da nam odgovori na par pitanja i uputi nas šta je u trendu ovog leta i kako to možemo da zaštitimo svoju kosu po vrelim danima.

Koji je ultimativni letnji izbor za frizuru?

Letnji izbor frizure za posebne prilike je često rep, ali isto tako i neobavezna punđa. To je najlakši i najpraktičniji način da se nosimo sa visokim temperaturama u toku leta.

Резултат слика за letnja frizura rep

Koji je najbolji način da neguješ svoju kosu?

Najbolji način da negujete kosu je da koristite preparate prilagođene vašoj kosi, obavezno maske kao kisela sredstva za obnavljanje spoljnog omotača dlake kako bi vam kosa uvek izgledala zdravo i sjajno.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Koji bi preparat preporučila za negu kose koji treba sve devojke da koriste?

Ne postoji određen preparat koji bih preporučila svim devojkama. Svaka devojka ima drugačiji tip kose i svakoj odgovara nešto drugo. Ono što je zajedničko svima u globalu je da treba da redovno skraćuju porozne krajeve i koriste preparate sa proteinima i hidratima.

Резултат слика за letnja frizura rep

Kako zaštititi kosu od sunca u toku letovanja?

Zaštitite kosu redovnim ispiranjem posle slane vode i hlora adekvantnim preparatima, a po suncu je obavezan i isključivo najbolji neki šeširić.

Сродна слика

Koja boje kose je trenutno najaktuelnija po tvom mišljenju?

Po meni ne postoji najaktuelnija boja kada je kosa u pitanju. Kao što sam prethodno rekla, svakome odgovara nešto bez obzira da li to moda nalaže ili ne. Mogu samo da primetim da se najviše susrećem sa prošaranim bojama, pramenovima svih vrsta, a leti dosta devojaka uživa u baby pink, peach i sličnim nijansama na svojoj kosi.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here