Majka priznala da je zaspala pored upaljene sveće

5279
Foto: Opština Bač

Majka i sin, M. J. i S. J., osumnjičeni da su u petak u ranim jutarnjim satima prouzrokovali požar koji se proširio na čitavu zgradu u naselju Ekonomija 1 u Baču, saslušani su juče u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci, piše Dnevnik.


Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao “Dnevnik”, M. J. je priznala da je te večeri legla i zaspala pored upaljene sveće, koja je najverovatnije pala i izazvala požar, koji se proširio i na okolne stanove.

S obzirom da se radi o požaru koji nije izazvan namerno i da je M. J. priznala da je zaspala pored upaljene sveće, tužilaštvo nije predložilo da se majci i sinu odredi pritvor, tako da će se u daljem postupku braniti sa slobode, saznaje “Dnevnik” nezvanično.

Podsetimo, u požaru koji je izbio u petak pred zoru u stambenoj zgradi Ekonomija 1, izgorelo je 20 stanova, a iz zgrade u plamenu evakuisano je 16 odraslih i 11 dece. Na svu sreću, povređenih i žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. U gašenju vatrene stihije učestvovale su vatrogasne ekipe iz Bača, Bačke Palanke, Novog Sada i Bačkog Petrovca.

S obzirom da se radi o požaru koji nije izazvan namerno i da je M. J. priznala da je zaspala pored upaljene sveće, tužilaštvo nije predložilo da se majci i sinu odredi pritvor, tako da će se u daljem postupku braniti sa slobode, saznaje „Dnevnik” nezvanično.

Porodice koje su ostale bez igde ičega, nadležni iz opštine su smestili u sportsku halu i Omladinski kulturni centar “Cvrčak”, a Crveni krst je obezbedio kuvani obrok.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Prema rečima predsednika opštine Bač Steve Panića, svim stanarima će biti obezbeđen privremeni smeštaj do konačnog rešavanja njihovog stambenog pitanja.

– U skorijem periodu, uz pomoć Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, biće izgrađen novi objekat, a lokalna samouprava je već obezbedila lokaciju gde će objekat biti izgrađen – rekao je Panić za “Dnevnik”.

Stanari zgrade koju je u petak u zoru izgorela rekli su novinaru “Dnevnika” da je požar izbio u stanu porodice koja oko dve godine nema struje ni vode i da pale sveće koje zbog, kako kažu, nemarnosti i alkoholizma, često zaboravljaju da ugase.

– Ja sam svima rekao da će nas oni zapaliti svojom nemarnošću, ali niko nije reagovao, a sada ne znam ni gde ćemo ni šta ćemo, a iskreno se nadam i imam poverenja da će nam ljudi iz opštine stvarno obezbediti to što su obećali – rekao je za “Dnevnik” Andrija Surop, jedan od stanara.

Stevan Hajek, koji je, takođe, izgubio krov nad glavom u požaru, kaže da ga je miris dima probudio.

– Kada sam izašao iz stana video sam komšinicu koja viče. Išao sam od vrata do vrata i budio sve koji su spavali. Moja žena, koja treba da se porodi u januaru, deca i ja smo odmah izašli napolje – kazao je Hajek i naglasio da niko od stanara nije uspeo da spasi ništa od imovine, a neki su čak izgubili i dokumenta.


Pogledaj: U Baču nakon požara: Za sve će biti obezbeđen krov nad glavom

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here