Mali pokretači iz Vajske pobednici konkursa Telekoma Srbija

Vredna informatička oprema stiže u OŠ „Aleksa Šantić“

1895

Ako verujete da se kvalitetni ljudi formiraju još u detinjstvu, da se za prilike koje menjaju društvo treba pripremiti na vreme, da sadašnjost definiše budućnost, da su deca naš najvredniji ulog za budućnost, onda delimo istu viziju.

„Pokrećemo pokretače“ je program Telekoma Srbija pod čijom kapom se nalaze svi projekti koji promovišu pozitivne promene u društvu. Telekom Srbija pokreće pokretače. Sve pokretače – i male, i srednje i velike, bez obzira na to koliko će postići, bez obzira čime žele da se bave.

Za najmlađe pokretače, decu osnovnoškolskog uzrasta, kroz program „Stvaramo znanje“, Telekom Srbija, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svake godine oprema 20 informatičkih kabineta. Na taj način u okviru obrazovnih institucija stvaramo uslove da naši najmlađi pokretači na najkvalitetniji način koriste nove tehnologije, kako bi na vreme stekli neophodna znanja i zakoračili u eru digitalnog razvoja.

Đaci osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Vajske ovogodišnji su dobitnici novih računara i moderne informatičke opreme u okviru projekta „Stvaramo znanje“. Ovu vrednu nagradu naši mladi sugrađani dobili su glasanjem putem zvanične Fejsbuk stranice mts Tvoj svet, a tokom trajanja konkursa zabeleženo je preko 100.000 glasova koji su odlučili koje će škole dobiti savremene uslove za učenje. Činjenica da su sve škole iz malih mesta širom Srbije, jasno govori da je bilo potrebno da se oko ovog važnog cilja angažuju ne samo đaci škole, već i celokupna lokalna zajednica. Time se pokazalo da se jedino udruživanjem oko zajedničkog cilja mogu podstaći pozitivne promene u društvu.

Na ovaj način, đaci osnovne škole „Aleksa Šantić“ postali su i sami pokretači, oni koji inspirišu i nadahnjuju druge, čiji primer jasno pokazuje da je promena moguća.

Kroz projekat „Stvaramo znanje“ do sada je opremljeno 40 informatičkih kabineta širom Srbije, 1200 računara je donirano školama sa željom da desetine hiljada učenika stekne prva znanja o informacionim tehnologijama. Na taj način, radimo za budućnost, jer samo tako će budućnost, kada dođe, raditi za nas!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here