Manifestacija „Ciklobač“ u nedelju (05.07.) u Baču (VIDEO)

327
Foto: Printscreen/RTV

BAČ: Turistička organizacija Bača u nedelju organizuje 6. manifestaciju Ciklobač, koja svake godine okuplja učesnike sa prostora bivše Jugoslavije, zaljubljenike u dvotočkaše.


Kroz Opštinu Bač prolazi biciklistička staza duga 43 kilometra Evrovelo 6, koja je deo međunarodne rute i obuhvata najatraktivnije turističke lokacije, pored kojih će učesnici manifestacije imati priliku da prođu.

Marina Balaban, direktorka Turističke organizacije Bač kaže:

„Sama ruta počinje tako da se u 10 sati okupljamo na Tvrđavi, zatim krećemo preko malog mosta, prelazimo kanal DTD, prolazimo pored ostataka turkog kupatila, vozimo se dakle samim naseljem Bač, prolazimo kroz Mali Bač i dolazimo do mesta Vajska gde imamo mali predah i osveženje na uređenoj peščanoj plaži jezera Provala.“

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

U Turističkoj organizaciji Bač napominju da su lane ugostili brojne učesnike iz država bivše Jugoslavije, a ove godine, uprkos koronavirusu, očekuju dobar odziv.

Tanja Mitić, saradnik Turističke organizacije Bač napominje:

„Start je u nedelju 05.07.2020 na našem najreprezativnijem turističkom lokalitetu u opštini Bač, Što je naravno naša tvrđava. Dakle u 10 časova svi oni zainteresovani zaljubljenici u cikloturizam u zdrav način života i u promociju sportskih aktivnosti mogu slobodno da nam se pridruže.“

Promocija zdravog načina života i cikloturizma – cilj je ovogodišnje manifestacije i, prema rečima organizatora, privlači sve veću pažnju javnosti.


Pogledaj: Odluke štaba za vanredne situacije opštine Bač

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here