„Ciklobač“ – Uskoro sedmi po redu, a ovako je izgledao prošle godine

1150

BAČ: U nedelju 5. jula 2020. godine u organizaciji Turističke organizacije opštine Bač održana je manifestacija „Ciklobač“ koja je ljubitelje biciklizma i rekreativne vožnje okupila šestu godinu za redom. U nedelju 27. juna 2021. godine, održaće se sedmi „Ciklobač“, pa se podsetimo kako je to izgledalo prošle godine.


Ljubitelji dvotočkaša su sa polazne tačke krenuli u 10 časova, gde su imali priliku da se provozaju duž dve rute. Prva ruta dugačka je 15 km i podrazumeva vožnju od Bača, preko Malog Bača I Vajske, do Jezera Provale i druga, za one malo izdržljivije, koja iznosi 40 km, za razliku od prethodnih godina, gde je duža ruta iznosila 25 km. Ove godine neumorni učesnici su nakon kratkog predaha i ručka pripremljenog za posetioce na Jezeru Provala, nastavili svoju vožnju ka Bođanima i na kraju svoju vožnju završili u Bačkom Novom Selu.

Kao i svake godine, na Jezeru Provala, organizatori su, ispred Turističke organizacije opštine Bač, udelili nagrade učesnicima u različitim starosnim kategorijama.

Manifestacija „Ciklobač“, koja se sada već može nazvati tradicionalnom, nije više zanimljiva samo lokalnom stanovništvu, već se svake godine povećava broj učesnika iz okolnih gradova, ali i inostranstva.

Kako tvrdi direktorica Turističke organizacije opštine Bač, Marina Balaban, ovo je odlična prilika za ljubitelje biciklizma i rekreativne vožnje da upoznaju opštinu Bač. Rute su organizovane tako da učesnici manifestacije, osim što su mogli da uživaju u vožnji, mogli su da vide i značajne kulturno-istorijske znamenitosti i lepote opštine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here