Među uhapšenima zbog igara na sreću i meštanin Bača

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

2045
Foto: Pixabay (Ilustracija)

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija – Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, u koordinisanoj akciji kontrolisali su 64 neregistrovana objekta na teritoriji Srbije i uhapsili 16 osoba zbog sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću, saopštio je danas MUP.


U akciji koja je sprovedena na teritoriji 17 policijskih uprava uhapšeni su R. D. (61), S. M. (61), obojica iz Sombora, A. S. (39) iz Čoke, J. Ć. (28) iz Žablja, J. K. (36) iz Novog Sada, D. R. (50) iz Mokrina, S. M. (52) i A. F. (30) iz Kuršumlije.

Takođe, uhapšeni su i S. S. (41) iz Leskovca, D. P. (49) iz Pirota, P. P. (40) iz Smedereva, N. D. (56) iz Bajmoka, S. J. (48) iz Bača, kao i J. Z. (69) iz Čuruga, M. R. (37) iz Velike Plane i I. Š. (30) iz Kragujevca.

Oni se terete da su u neregistrovanim objektima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću.

Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo.

Policija je u neregistrovanim objektima pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, TV uređaje, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here