MK grupa postala većinski vlasnik Luke Bačka Palanka

1402

Kompanija MK grupa završila je kupovinu 67% akcija Viktorija grupe, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Viktorija grupe: Sojaproteina, Viktorija oila, Viktorija logistika, Luke Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK grupa je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari, Milija Babović i kompanija Apsara limitid, ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK grupe Andrija Vuković istakao je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK grupe ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Viktorija grupe.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Proizvodi od soje i suncokreta Viktorija grupe izvoze se u preko 60 zemalja sveta, navedeno je u saopštenju MK grupe.

Izvršni direktor Viktorija grupe, Stefan Babović, naglasio je da integracija ove kompanije u sastav MK Group može da donese samo benefit i zaposlenima i agrosektoru u Srbiji, ali i šire.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Viktorija grupa sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK grupa, sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integrisanu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope.

Obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.


Možda će Vas zanimati: U subotu poslednje kolo PFL: Bačka i Metalac na vratima elite

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here