Monika Karimanović pronađena živa, otmičar u bekstvu

4594

Devojčica Monika Karimanović (12), koja je nestala pre 10 dana, a za čiju otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović, pronađena je u ataru sela Svrljiški Mirkovac i prebačena u bolnicu u Nišu, dok je njen otmičar Ninoslav Jovanović i dalje u bekstvu, nezvanično saznaje N1. Devojčica je komunkativna i svesna, prenosi RTS.


Podsetimo, Moniku je Jovanović oteo oko 7.30 sati 20. decembra kada je dete krenulo u Osnovnu školu „Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu.

Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i verovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil i oteo dete na putu do škole.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gde je otmičar krio malu namučenu devojčicu. Jovanović je na mnogim mestima oistavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019. godine.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here