Naredbe Štaba za vanredne situacije Opštine Bač

1024

Na osnovu člana 17. i 18. Poslovnika o radu Štaba za vanredne situacije, komandant Štaba na sednici održanoj 29.03.2020. godine donosi NAREDBU:


NAREĐUJE SE Opštinskoj upravi Bač da izvrši nabavku 4 ručna atomizera – motorne prskalice za potrebe Štaba za vanredne situacije kako bi se št efikasnije izvršavali poslovi dezinfekcije javnih objekata i njihovih prilaza.

NAREĐUJE SE Opštinskoj upravi Bač da izvrši nabavku 60 komada fluorescentnih prsluka za potrebe volonterske službe opštinskih Kol centara.

NAREĐUJE SE Mesnim zajednicama da izvrše organizaciju raspodele sredstava za dezinfekciju, a na osnovu Plana raspodele JKP „Tvrđava“ Bač.


Štab za vanredne situacije Opštine Bač na sednici održanoj 28.03.2020. godine, a na osnovu novih mera koje je donela Vlada Republike Srbije, donosi sledeće

OBAVEŠTENjE

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici najnovije mere za sprečavanje širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a da se vikendom zabrana kretanja uvede od 15 časova.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svima koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje.

Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije, što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja građana za dane vikenda. Oni će subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 časova ujutru.

Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolešću izazvanom virusom COVID-19, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here