Nove mere u opštini Bač

672
Foto: Wikipedia

BAČ: Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Bač na sednici održanoj 16.07.2020. godine doneo je naredbe za pojačanje mera zaštite od širenja virusa COVID-19.


Na osnovu člana 41. i člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ br. 87/2018), a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“ br. 37/20) i člana 17. i 18. Poslovnika o radu Štaba za vanredne situacije, komandant Štaba na sednici održanoj 16.07.2020. godine donosi

NAREDBU

  1. ZABRANJUJU SE okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.
    Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.
  2. NAREĐUJE SE upotreba zaštitnih maski i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih stajališta i slično.

    [rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

    Opština Bač još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

    Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa.

    Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici, navodi u saopštenju Komandant Štaba Borislav Antonić.


Pogledaj: Nove mere – Maske obavezne u celoj Srbiji, zabrana okupljanja više od deset ljudi


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here