Novo: Joga za trudnice u Bačkoj Palanci

2799

Čestitam i želim ti magično putovanje u majčinstvo! Znam, od trenutka kada si saznala da si trudna, stvari više nisu iste, zar ne? U ovom burnom, izazovnom, predivnom razdoblju tvog života joga je tu da te podrži i osnaži.

Dobro došla na časove joge za trudnice!

Joga je savršena alatka tokom trudnoće, bilo da želiš da ostaneš fizićki aktivna, ili ti je potrebna priprema za prirodan porođaj ili želiš da naučiš tehnike disanja.


Joga ima moć da otkloni mnoge fizičke probleme, kao što su mučnina, bol u leđima, nesanica, oticanje zglobova i tela, joga uravnotežuje nestabilne emocije, donosi balans u svakodnevni život, povećava otpornost na stres, umiruje um, budi snagu, poverenje i ljubav i iznad svega direktno te povezuje sa tvojom bebom.

  

Časovi joge za trudnice idealna su prilika da se posvetiš sebi i svojoj bebi, da se opustiš i povežeš sa svojim telom, da uživaš u društvu drugih trudnica, da čuješ korisne, nove i zanimljive stvari vezane za trudnoću, porodjaj, dojenje, bebe.

Moja najiskrenija namera je da te podržim, ohrabrim i inspirišem da se povežeš sa svojom istinskom, ženskom prirodom koja zna kako da brine o svojoj bebi, kako da rodi svoju bebu i kako da bude najbolja majka svojoj bebi.To niko ne zna bolje od tebe i svo znanje i mudrost koje ti je potrebno već su u tebi, čekaju da ih otkriješ.

Časovi se održavaju utorkom i četvrtkom od 18 do 19 časova u Šafarikovoj ulici br 48, u Bačkoj Palanci. Prvi termin je od 16. jula 2019.

Časove JOGE drži Aleksandra Plavšić, više o njoj pročitaj OVDE.

Za više informacija pozovi Aleksandru na telefon: 069617961

 

ZA SAMOHRANE MAJKE ČASOVI JOGE SU BESPLATNI!

Zašto je joga dobra za trudnice?

Pomaže da se rešite trudničkih tegoba

Vežbe joge pomažu da se rešite tegoba koje se često javljaju tokom trudnoće. Poboljšava cirkulaciju, sprečava zadržavanje tečnosti, poboljšava rad creva, apetit, pomaže kod problema sa leđima, podiže nivo energije, ali usporava metabolizam da bi se povratio mir i pažnja. Takođe, ove vežbe sprečavaju otoke i grčeve u nogama, koji su česti u poslednjem trimestru trudnoće.

Pomaže u slučaju nesanice

Veoma čest problem žena u drugom stanju, svakako su nevolje sa spavanjem, a uglavnom je razlog nemogućnost da se nameste u udoban položaj. Joga vežbe pomažu vam da se rešite pritiska i briga o porođaju, bebi, kojima ste svakodnevno opterećeni. S obzirom na to da ste nakon fizičke aktivnosti mnogo opušteniji, veća je verovatnoća da lakše zaspite.

Joga pomaže da se oslobodite negativnih misli i psihičkog pritiska

Samo jedan sat meditacije dnevno pomaže da se oslobodite stresa, pa je značaj ove tehnike za relaksaciju za trudnice neizmeran. Vežbe joge pomažu vam da se oslobodite svih negativnih emocija i psihičkog pritiska, bar na neko vreme…

Poboljšava držanje

Ukoliko ste pre trudnoće imali dobro držanje, tokom drugog stanja, kako vreme bude prolazilo imaćete sve više problema, jer vam raste stomak, grudi, a zbog viška kilograma možete imati probleme sa ravnotežom. Joga jača oslabljene mišiće leđnog dela i zateže grudne mišiće. Osim toga održava muskulaturu tela u ravnoteži.

Pomaže da ostanete gipke

Joga poboljšava gipkost i elastičnost što je veoma značajno za buduću mamu, jer se se njeno telo nežno rasteže i pravi dovoljno mesta za bebu. Ovim rastezanjem mišića i zglobova povećava se prostor između karlice i stomaka kako bi beba imala dovoljno mesta. Takođe, oslobađa napetosti u predelu grlića materice i karlice i na taj način olakšava porođaj.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Sprečava mučnine

Joga ne samo da je korisna za trudnice, već i za novopečene mame. Sa vežbanjem se može početi već nakon šest do osam nedelja, ukoliko vam lekar ne kaže drugačije, a najbolje je raditi vežbe uz nadzor ili konsultaciju instruktora. Nakon porođaja vežbe joge jačaju stomačne mišiće i grlić materice, pomažu mamama da se brzo vrate u formu i pruža im neophodnu energiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here