Obeležen Dan oslobođenja Bača

481
Foto: Opština Bač

Povodom, 22. oktobra Dana oslobođenja Bača, u Velikoj sali zgrade Narodne biblioteke održana je svečana sednica na kojoj su predsednik Skupštine opštine Bač dr Zoran Novaković i načelnica Opštinske uprave Bač gospođa Valentina Sitnić dodelili Oktobarske nagrade za 2019. godinu zaslužnim građanima i institucijama.


Privrednom subjektu ZZ „Zadrugar“ Bač, dodeljena je Nagrada Opštine Bač za 2019. godinu, dok je obrazovna ustanova Srednja „Poljoprivredna škola Bač“ nosilac Posebnog javnog priznanja Opštine Bač za 2019. godinu. Isto priznanje dodeljeno je fizičkom licu Vladimiru Bosančiću, za potignute zapažene rezultate u oblasti umetničkog stvaralaštva.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Nosilac Sportskog priznanja kolektivu Opštine Bač je FK „Tvrđava“ Bač koji je ove godine proslavio 110. rođendan, dok je Sportsko priznanje pojedincu Opštine Bač za 2019. godinu, za vrhunske rezultate, uručeno odbojkašici Irini Milanović.

Povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Bača u Drugom svetskom ratu za sve prisutne zvanice i goste je upriličena svečana akademija na kojoj su učestvovali članovi muzičko-literarnog udruženja „Sveti Sava“ iz Vajske, kao i članovi Kulturno-umetničkog društva „Mladost“ iz Bača.

Načelnica Opštinske uprave Bač, gospođa Valentina Sitnić je pozdravljajući prisutne u ime predsednika opštine Bač, gospodina Borislava Antonića i svoje lično ime, istakla da opština Bač kontinuirano radi na obeležavanju ovog bitnog datuma, kojim se sećamo svih zaslužnih predaka, koji su u ključnim istorijskim trenucima, braneći otadžbinu dali svoje živote.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Svečanom programu su osim predstavnika lokalne zajednice prisustvovali i gosti iz pokrajinskih i republičkih institucija, drugih gradova i opština, istaknuti pojedinci, ali i delegacija pobratimljene nam opštine Novi Grad iz Republike Srpske.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here