Održan „Bački kotlić“

720

Turistička organizacija opštine Bač, je tokom proteklog vikenda u subotu 17.08.2019. godine u Gradskom parku u Baču, 16. put zaredom organizovala tradicionalnu manifestaciju „BAČKI KOTLIĆ 2019“. 

Velelepni gastronomski događaj je ove godine privukao rekordan broj kako posetilaca, tako i takmičara. Ukupno 100 prijavljenih ekipa je kuvalo riblju čorbu, dok je ukupno 81 ekipa predala svoj uzorak na žiriranje, dok su se ostali okupili prvenstveno zbog druženja te, kako i sami kažu, dobrog provoda.

Manifestaciji „BAČKI KOTLIĆ 2019“, su prisustvovali i Načelnik Južnobačkog upravnog okruga gospodin Milan Novaković, kao i pokrajinska poslanica i član Nacionalnog saveta Roma, gospođa Jelena Jovanović, te predsednica Izvršnog Odbora Nacionalnog saveta Roma gospođa Pava Novakov Čabrilovski, koji su pohvalili celokupnu manifestaciju i ovogodišnji odziv.

Foto: Zoran Žižak; Mihailo Berček.

Nakon višesatnog većanja, tročlani žiri koji je radio u sastavu: Drenka Kulaš, Samer Alsous i Jovica Majkić doneo je odluku da treće mesto dele ekipe: „Slobodni momci“ i „Sever“, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Vladimir Lovrić“.

Ovogodišnji pobednik manifestacije „BAČKI KOTLIĆ 2019“, je ekipa „Kokolo“, predvođena Srđanom Tošićem. Najbolja ekipa je osim nagrade sedam noćenja na Divčibarama za šest osoba, ogledala, kotlića, te šampionskog pehara i zahvalnice osvojila i plaćenu kotizaciju za učešće na takmičenju za „Zlatni kotlić Vojvodine“.

Posebno uzbudljiv deo manifestacije, svake godine bude izbor za najlepše dekorisan sto. Ovogodišnji žiri koji je radio u sastavu Jasna Vlajić i Ružica Đukić je odlučio da ekipi „Frajle“, pripadne ova nagrada, dok je posebnu pohvalu za trud i originalnost prilikom dekoracije dobila ekipa „Nesalomljivi“.

U bogatom kulturno-umetničkom delu programa su učestvovali članovi Kulturno umetničkog društva „Mladost“ iz Bača koji su se publici predstavili u dva pevačka bloka. Izvođački ansambl je otpevao pesme: „Ranila Milja slavuja“, „Gloginje“ i „Oj livado rosna travo“. U igračkom delu programa su se predstavili koreografijom igara iz „Leskovca“ umetnički rukovodilac je Magdalena Bartolović Štrbac. Nakon toga publika je uživala u pevačkom bloku izvorne ženske pevačke grupe „Tramošnjanke“, koje su se predstavile numerama: „Neretva“, „Jedan momak pokraj vode“ i „Ravno polje“.

Foto: Zoran Žižak; Mihailo Berček.

Za dobru celovečernju žurku su bili zaduženi: Delić, Škoro i Ivana, koji su upotpunili celokupnu zabavu.

Manifesatciju „BAČKI KOTLIĆ 2019“, je osim učesnika i takmičara, ove godine pratio i veliki broj predatvnika lokalnih i regionalnih medija poput predstavnika medijskih kuća: BAP, TV K25, Radio Novi Sad, Udruženje turističkih novinara Vojvodine, Novosadski reporter, Privredni magazin, Lideri i Inovacije, Čubura press, Agro Media, Top Srbija, Radio Televizija Vojvodine i Večernje Novosti koji su izvestili o jednoj od najvećih manifesatcija u opštini Bač, ali i iskoristili priliku da obiđu neke od najznačajnijih kulturno istorijskih spomenika ovog područja.

Foto: Zoran Žižak; Mihailo Berček.


Turistička organizacija opštine Bač se posebno zahvaljuje sponzorima: firmi „BIO FISH“ iz Apatina, Domu zdravlja Bač, pekari „Šone“ iz Bođana i Momčilu Tepiću, ali i Policijskoj stanici Bač, Poljočuvarskoj službi Bač, kao i svim takmičarima, posetiocima i gostima koji su doprineli činjenici da je Gradski park u Baču u toku subotnjeg popodneva posetilo preko 1.000 ljudi sa teritorije cele Vojvodine, ali i regiona te Nemačke.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here