Održana manifestacija „CikloBač 5“

582
Foto: Nikolina Ćulibrk

BAČ: Turistička organizacija opštine Bač, organizovala je juče, 30.06. manifestaciju „CikloBač 5“, koja svake godine okuplja rekordan broj učesnika, zaljubljenika u dvotočkaše.


Svi prisutni su u 10.00 časova startovali sa srednjovekovne Tvrđave u Baču. Ukupno njih 85 različitih uzrasta krenulo je u ciklo avanturu. Prolazeći pored najznačajnijih kulturno istorijskih lokaliteta ruta duga 15 km ih je vodila preko Malog Bača i Vajske do jezera „Provala“, gde su imali kratko osveženje i pauzu, dok su u ceremonijalnom delu manifestacije organizatori dodelili priznanja u raličitim kategorijama.

Pehar za najmlađeg učesnika je osvojio Vasilije Kalman koji ima samo tri godine, dok je u istoj kategoriji za izuzetnu izdržljivost nagrađen i Maksim Siš, star četiri godine. Gospodin Ratko Trtić je sa svojih 78 godina proglašen za najstarijeg učesnika.

Foto: Nikolina Ćulibrk

Ovogodišnji „CikloBač 5“, je sem individualaca, privukao i biciklističke klubove pa su tako pehare dobili predsatvnici klubova: „Velo Art“ i „Triatlon Dynamic“, ali i Udruženje „Rekreacija biciklom – Subotica“. Svake godine pristižu i biciklisti iz inostranstva, te su ove godine pehari uručeni Mihalu Vidmanu iz Ljubljane (Slovenija) i Tihani Kovač, te Aleksandru Balogu koji su stigli iz Zagreba, odnosno Borova (Hrvatska). Turistička organizacija je dodeljivanjem pehara Domu zdravlja Bač, MUP Bač, Poljočuvarskoj Službi Bač, Javnom komunalnom preduzeću „Tvrđava“ Bač, ali i restoranu „Bački Dvor“ i hotelu „Bela vrba“, izrazila neizmernu zahvalnost na podršci i saradnji, koja je doprinela kvalitetnoj realizaciji ove manifestacije.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Organizatori su pehar uručili i Nenadu Beriću, jednom od autora emisije „BICIKLOM KROZ VOJVODINU“, koji je bio specijalni gost današnje manifesatcije. On je tom prilikom istakao da samo udruženim snagama, zajedno možemo da doprinesemo popularizaciji ciklo turizma, ali i zdravog načina života, te učesnicima za sledeću godinu zakazao isto druženje.

Foto: Nikolina Ćulibrk

Prisutne goste, učesnike i saradnike je na najdubljem prirodnom jezeru u Vojvodini pozdravio i predsednik opštine Bač, Borislav Antonić koji im je čestitao na izdržljivosti, posebno ističući da je radostan zbog činjenice da se današnjoj manifestaciji odazvao veliki broj dece.

Jedan deo učesnika je nakon pristizanja u Vajsku završio svoje učešće, dok su oni uporniji nastavili dalje preko Bođana i Plavne do Bačkog Novog Sela ukupno 25 km, gde je organizovan zajednički ručak.

Na druženju se učesnicima obratio i gospodin Zoran Zivlak, veteran u triatlonu koji je 2008. započeo projekat “Biciklom oko sveta“, a svoju reportažu iz Rusije je prezentovao svim prisutnima.

Foto: Nikolina Ćulibrk

Iz Turističke organizacije opštine Bač napominju da su na ovogodišnjoj manifestaciji imali čast da ugoste učesnike koji su stigli iz: opštine Bač, Sremske Mitrovice, Bačke Topole, Subotice, Obrovca, Srpskog Miletića, Sombora, Novog Sada, Kule, Bačke Palanke, Odžaka, Ljubljane, Borova i Zagreba, te još jedanput pokazali da rekreativna vožnja biciklom zauzima vrh lestvice sportskih disciplina i privlači sve veću pažnju javnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here