Okrugli sto u Baču na temu ekološke proizvodnje

U okviru manifestacije "Dani evropske baštine - Dani Bača 2021"

147
Dani evropske baštine

BAČ: Tradicionalna manifestacija „Dani evropske baštine – Dani Bača“ započela je različitim edukativnim radionicama, predavanjima i stručnim skupovima.


Predsednik opštine Bač, Dr Steva Panić obratio se danas (17.09.) učesnicima Okruglog stola na temu: „Ekološka proizvodnja, aromatičnog i začinskog bilja – Razvoj ruralnog turizma“ koji je započeo u Mesnoj zajednici Bačko Novo Selo.

Dr Steva Panić je ovom prilikom istakao da se opština Bač trudi da uvek podržava ovakve skupove i aktivnosti koje promovišu razvoj ruralnih sredina, ali i naglasio da se radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije te ostalih aktivnosti koje se odnose na izgradnju prečistača za pijaću vodu i marine na Dunavu u MZ Bačko Novo Selo.

Organizatori skupa Centar za organsku proizvodnju iz Selenče i Klaster „Dunav“ Bačko Novo Selo ugostili su eminentne stručnjake iz oblasti organske proizvodnje iz Slovačke i Bosne i Hercegovine, ali i profesore sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, dok se prisutnima ispred Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam obratio Slavoljub Arsenijević ističući tom prilikom značaj međusobnog udruživanja i povezivanja svih zainteresovanih činilaca u jednu zajedničku mrežu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here