Otvorena turistička sezona na tvrđavi u Baču

1110
Фото: Давид Благојевић

BAČ: Proteklog vikenda, najstariju Tvrđavu na teritorije Vojvodine, posetilo je preko 300 turista iz različitih krajeva naše zemlje, ali su u lepotama čuvara bačke ravnice uživali i dragi nam gosti iz inostranstva.


Kada ste atraktivna destinacija, koja iz godine u godinu postaje sve zanimljivija i popularnija, među turistima svih starosnih grupa i struktura, onda vam ni loše vreme tokom vikenda ne može oduzeti tu čast da sve slučajne ili namerne prolaznike upoznate sa brojnim turističkim potencijalima svoga kraja.

Gosti iz Beograda, Pančeva, Smedereva i Brčkog uživali su u pričama o graditelju i ugarskom kralju Karlu Robertu Anžujskom, posetama Franjevačkom samostanu iz 12 veka, ostacima Turskog kupatila – hamama i obilasku Manastira Bođani koji čuva ikonu Bogorodice Bođanske jednu od šest pravoslavnih kanonizovanih ikona u svetu.

Turistička organizacija opštine Bač u sklopu svoje standardne srednjovekovne ponude, gostima pruža mogućnost realizacije specijalizovanih programa za decu kao što su: „Radionice mladih arheologa“, „Život u srednjovekovnom zamku Bač“, ali i uživanje u igrama bez granica, fotografisanje u narodnim nošnjama nacija koje žive na prostoru ove multietničke zajednice…

Na najznačajnijem biseru srednjovekovnog djerdana Bača, sa radom je počela i suvenirnica u kojoj možete pronaći originalne poklone od najmanjih metli na svetu, preko magneta sa tradicionalnim motivima, do simpatičnih maketa različitih karakterističnih spomenika kulture.

Iz Turističke organizacije opštine Bač, najavljuju da su u potpunosti spremni za predstojeću sezonu, te uskršnje i prvomajske praznike, ali i da pripremaju još jedan specijalizovan turistički program u saradnji sa učeničkom kompanijom Poljoprivredne škole Bač „BAJS IZ NAJS“, a koji će akcenat staviti na razvoj cikloturizma, uzevši u obzir činjenicu da kroz opštinu Bač, odnosno Bačko Novo Selo uz 43 km plovne obale Dunava, prolazi najpoznatija Međunarodna biciklistička ruta „EURO VELO 6“.

Program će premijerno biti predstavljen na predstojećem 20. Sajmu turizma u Nišu, koji se održava od 18. do 20. aprila u hali Čair.
Ulaznice na Tvrđavu Bač uz pratioca iznose 100 dinara za odrasle i 80 za decu, dok obilazak Franjevačkog samostana odrasle staje takođe 100 dinara, a decu 50.

Plovidba rečicom Beravom, uživanje na „Provali“, najdubljem prirodnom jezeru u Vojvodini, kao i hedonistički doživljaj za vaša nepca koji sebi možete obezbediti posetivši neke od restorana, čardi ili salaša, su verujemo dovoljan broj razloga da doživite Bač, gradić na meandrima nekadašnje reke Mostonge, koji i dalje čuva miks barokne, renesansne i islamske kulture i graditeljstva, ali i duh dobrih domaćina i veselih ljudi.

Trenutno radno vreme Tvrđave vikendom je od 10.00 do 17.00 časova i kada se grupe najave u Turističku organizaciju opštine Bač, dok će od 01.05.2019. radno vreme svaki dan biti od 10.00 do 17.00 časova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here