Pogoršanje epidemiološke situacije u opštini Bač

453
Foto: EPA-EFE (Chamila Karunarathne)

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić izjavila je juče da je epidemiološka situacija u Vojvodini zabrinjavajuća, sa više od 7.200 obolelih.


„Primetno je povećanje broja, više od 7.200 obolelih je samo u Vojvodini, trećina od tog broja je u Novom Sadu, a ostali gradovi imaju više od 1.000 aktivnih slučajeva“, kazala je ona za televiziju Pink.

Bojanić je kazala da se epidemiološka situacija pogoršala i u opštinama u kojima je „do sada bilo mirno“.

 

„U poslednjih nekoliko dana pogoršala se situacija i u desetak opština u kojima je bilo mirno – Bačka Topola, Kanjiža, Bač, Titel, Srbobran, pa u Alibunaru, u Sremu Irig“, napomenula je ona i dodala da je u 33 od 45 opština i dalje na snazi vanredna situacija, „što svedoči o ozbiljnosti situacije“.

Podsećamo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar proučio je danas da „oni koji ne poštuju epidemiološke mere moraju da znaju da direktno utiču na zdravlje građana, dovode ljude u bolnice, na respiratore, do smrtnih slučajeva i sigurno ćemo ih sve sankcionisati“ i dodao da Krizni štab merama „cilja“ one što ih krše, a ne one koji ih se pridržavaju.


Pogledaj: Porodice ponovo obilaze korisnike Gerontološkog centra u Bačkoj Palanci

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here