Poljoprivrednoj školi iz Bača prvo mesto na VI Sajmu školskih timova za karijerno vođenje

153
Фотo: Pixabay

Poljoprivrednoj školi iz Bača pripalo je prvo mesto na VI Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje koji je organizovala Beogradska otvorena škola (BOŠ) u četvrtak 29. oktobra 2020. godine, saopštio je BOŠ.


Na ovogodišnjem onlajn Sajmu svoj rad predstavilo je 16 srednjoškolskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, koji su ostale učesnike upoznali sa aktivnostima koje sprovode u cilju unapređivanja veština zapošljivosti učenika.

Poljoprivredna škola iz Bača je u prethodnoj školskoj godini realizovala raznovrsne aktivnosti u koje je uključila veliki broj učenika celokupnim programom karijenog vođenja i savetovanja. Pored toga, Poljoprivredna škola iz Bača aktivno radi sa učenicima iz osetljivih grupa čime doprinosi smanjenju osipanja učenika, što smatramo izuzetno važnom aktivnošću koja ima veliki značaj za lokalnu zajednicu“, naglasio je menadžer na projektima u oblasti Unapređivanje zapošljivosti BOŠ-a Ivan Topalović.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Drugo mesto osvojila je Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, a treće mesto podelile su Ekonomsko-trgovinska škola iz Požarevca i Ekonomsko-ugostiteljska škola „Vuk Karadžić“ iz Velike Plane.

Navedene škole su u prethodnom periodu, kreirale inovativne metode rada sa učenicima, osigurale kvalitet rada, realizovale veoma značajne saradnje sa važnim akterima i time ostvarile izvrstan uspeh u oblasti karijernog vođenja, navodi se u saopštenju.

Pored izlagača koji su se takmičili Sajmu je prisustvovalo preko 100 virtuelnih posetilaca iz srednjih škola, državnih institucija, sveta biznisa, organizacija civilnog društva i drugih zainteresovanih pojedinaca. Škole koje su predstavile svoje timove dolaze iz cele Srbije – između ostalog iz Sečnja, Beograda, Šapca, Kraljeva, Požarevca i Velike Plane.

Komisiju su činili Jelena Manić Radoičić (ekspertkinja za karijerno vođenje i savetovanje),Emilija Panić (Ministarstvo omladine i sporta), Dragana Jovanović (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Lidija Matijaš (Privredna komora Srbije) i Ivana Vulić (Tempus Fondacija), kao i predsedavajući komisije Ivan Topalović (Beogradska otvorena škola).

BOŠ kroz svoju programsku oblast Unapređivanje zapošljivosti od 2002. godine radi na uspostavljanju i razvoju usluga karijernog vođenja i savetovanja u Srbiji.


Pogledaj: Odbijen predlog da se rijaliti emituje samo noću

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here