Popoviću prva nagrada na brzopoteznom turniru u Baču

Drugu poziciju zauzeo je majstorski kandidat Zlatko Parnicki iz Bačke Palanke

266

U organizaciji nedavno osnovanog ŠK Kraljev gambit, u Baču je održan brzopotezni turnir.


U konkurenciji su se našla sedamnaestorica šahista iz Bačke Palanke i Bača. Među učesnicima bili su dvojica FIDE majstora, trojica majstorskih kandidata, petorica omladinaca i sedmorica nosilaca nižih kategorija. Odigrano je devet kola po Švajcarskom sistemu žrebanja. Tempo igre bio je pet minuta po akteru, plus tri sekunde bonifikacije, za svaki odigrani potez, do završetka svake partije.

Prvo mesto i glavnu nagradu, osvojio je bačkopalanački majstorski kandidat Dobrivoje Čupa Popović. Drugu poziciju zauzeo je majstorski kandidat Zlatko Parnicki iz Bačke Palanke, a trećeplasirani je FIDE majstor Miloje Brajić iz Vojvode Stepe.

Ova trojica šahista, u svoj notes, upisali su po 7,5 poena, tako da je o krajnjem poretku u vrhu tabele odlučio Buholc koeficijent. Na četvrti stepenik plasirao se bačkopalanački FIDE majstor Luka Rajak sa šest poena. Najbolje pozicionirani omladinac je Mladen Bundalo iz Bača, koji je u generalnom plasmanu nadmetanja završio na osmom mestu sa uknjiženih pet poena. Valja istaći da je ovim cugerom ujedno i otvorena jesenja šahovska sezona u Baču i da će se svake subote sa početkom u 19 časova održavati slična nadmetanja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here