Porodicama iz Bača kojima su izgoreli domovi u požaru kolektivna zgrada

Iz pokrajinske kase 30 miliona za radove

712
Foto: Pokrajinska vlada

Opštini Bač će iz pokrajinske kase biti usmereno 30 miliona dinara za postupak javne nabavke za radove na izgradnji kolektivne zgrade za socijalno stanovanje, u kojoj će biti smeštene porodice iz Bača čiji su domovi izgoreli u požaru u oktobru 2020. godine.


Za šesnaest porodica, koje su ostale bez krova nad glavom u požaru u naselju Ekonomija 1 u Baču, lokalna samouprava je obezbedila privremeni smeštaj. Kako bi se trajno rešilo njihovo stambeno pitanje, Opština je donela odluku da se izgradi zgrada za socijalni smeštaj, za šta je obezbeđena projektno-tehnička dokumentacija i građevinska dozvola.

Pokrajinska vlada je u novembru prošle godine već izdvojila gotovo dva miliona dinara za obezbeđivanje privremenog smeštaja za te porodice, u kojima je jedanaestoro dece, kao i za troškove struje.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 


Na današnjoj sednici je odlučeno da Pokrajina sa 52,4 miliona dinara finansira izgradnju bloka B Predškolske ustanove „Poletarac“ u Odžacima, koja ima višegodišnji problem sa listama čekanja na upis predškolaca i dece mlađeg uzrasta.

Kako je poručeno nakon sednice, broj dece koja čekaju na mesto u vrtiću u radnoj 2020/21. godini dostigao je 100, što je više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupna vrednost investicije je 62,9 miliona dinara, od čega će Pokrajina obezbediti 52,4, a Opština Odžaci 10,5 miliona dinara.


Pogledaj: Opština Bač: Dostupna usluga eVrtić

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here