Praznično drvce (recept)

749
Фото: Getty Images

Evo jednog veoma kratkog recepta, koji su neki kreativni i maštoviti ljudi širom sveta osmislili u svojoj kuhinji.


Provedite što više vremena sa svojim prijateljima u druženju za praznike, a svoju kulinarsku veštinu prikažite ovom interesantnom jestivom jelkicom, koja se izuzetno lako priprema, ali zato deluje veoma lepo i atraktivno.

Šta vam je sve potrebno: 

200ml mlake vode
300g brašna
kesica suvog kvasca
so, šećer
2-3 kašike ulja
jaje
žumance
mocarela isečena na kockice
75g otopljenog putera
parmezan kesica
začini: peršun, ruzmarin, majčina dušica ili bosiljak po jednu malu kašičicu, beli luk u prahu.

Način pripreme:

Kvasac, vodu, šećer i so pomešati i ostaviti da odstoji 10-15 minuta, nakon toga dodati ulje i brašno, sve zamestiti u testo. Ostaviti još pola sata da testo nadođe, potom razvući oklagijom, seći na manje komade (33-35), mocarelu takođe iseći na komadiće.

Sir staviti u testo i praviti loptice, sve to ređati u oblik jelke, rasporediti broj kuglica da budu simetrične, premazati razmućenim žumancetom. Staviti u rernu da se peče na 180C, do pola sata (dok jelka ne postane rumena).

Izmešati istopljeni puter, parmezan dodati sveže naseckan peršun, ruzmarin, timijan, bosiljak, beli luk, so. Kada je testo gotovo četkicom premazati zelenu smesu preko jelke od testa.

Služiti toplo uz dodatak nekog od sosova, gotovih ili ih sami napravite (pomešajte kečap i majonez, ili majonez i senf, npr.)

Uživajte!

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here