Пријаве за манифестацију „Пливање за часни крст“ на Провали

255

БАЧ: Туристичка организација општине Бач, ове године, шести пут по реду, организује манифестацију „Пливање за Часни крст“, која ће бити одржана на Богојављење у среду (19.01.) на језеру „Провала“ у Вајској.


Сви заинтересовани који желе да учествују, морају бити пунолетни и да доставе на увид лекарско уверење. Пријавни формулар попуњава се лично у просторијама Туристичке организације на адреси Трг др Зорана Ђинђића 4 у Бачу, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Све додатне информације могу се добити на број телефона 021/6072-222, или на мејл  адресу [email protected], као и путем званичних Фејсбук и Инстаграм страница Туристичке организације општине Бач.

Последњи дан за пријаве је уторак (18.01.), а овако изгледа формулар за пријаву:

1 коментар

  1. Turističke organizacije deo su opštinskih organizacionih jedinica lokalnih samouprava, a opštine su deo državne uprave, dakle – država. Časni krst je religijski simbol. Član 11. Ustava Republike Srbije kaže:“Crkve i verske zajednice su odvojene od države“. Član 12.: „Pravo građana na pokrajinsku autonomiju i lokalnu samoupravu podleže samo nadzoru ustavnosti i zakonitosti“. I konačno, član 44.: „Crkve i verske zajednice su ravnopravne i odvojene od države“. I eto nam kršenja Ustava Republike Srbije!!! Jasno ko dan. Ali, avaj, ako predsednici države (i bivši i sadašnji) mogu unositi badnjak u zgradu predsedništva države, zašto neka turistička organizacija ne bi mogla biti organizator religijskih manifestacija?!? I čemu taj Ustav uopšte?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here