Prikupljen novac za lečenje malog Dušana Todorovića

912

Fondacija „Podrži život“ saopštila je danas da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno završena i da su prikupljena neophodna sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.


Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom i hitno je morao da ode na lečenje.

Fondacija je od četvrtka, 6. septembra, do danas ukupno sakupila iznos od 119.391 evra. U taj iznos ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni danas na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak, navodi se u saopštenju.

Fondacija je zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, jer je, kako se ističe, bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti.

„Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez podstredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Fondacija će u ponedeljak dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima koja su prikupljena, nezvaničnom broju SMS poruka koje su poslate kao i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute.

Fondacija je na kraju apelovala da se nastavi slanje SMS poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji jos dece kojima je potrebna pomoć.

Neposredno pre saopštenja Fondacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je „zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić da se država odrekne sredstava iz budžetske rezerve kako bi pomogla Dušanu“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here