Princ Čarls zavoleo ajvar iz Selenče

Lepa priča iz 2008. godine

1289

BAČ – Dobri, vredni i pobožni Selenčani nisu stigli ni da srede sve utiske posle majske posete princeze Katarine Karađorđević koja ih je očarala neposrednošću i željom da razgovara sa svima o najobičnijim stvarima, a već ih je stiglo još veće iznenađenje. U slovačko selo pored Bača sa engleskog dvora došlo je pismo od princa Čarlsa od Velsa. Čestita im svima, a posebno kompaniji „Slovan“ za sjajne proizvode koje je dobio preko svojih kumova princa Aleksandra i princeze Katarine.

Đuro Bocka

– Imali smo čast da nas poseti princeza Katarina, a za to su zaslužni naši prijatelji iz Novog Sada – priča Đuro Bocka, predsednik kompanije „Slovan“ u čijem sastavu posluje i fabrika „Zdravo-Organik“.

– Princeza je dočekana kako dolikuje njenom imenu, provela je čitavo popodne u Selenči, za sve se interesovala, a posebno za zdravu hranu, kako se do nje dolazi, od njive do pakovanja – kaže Bocka.

On je pozdravio humanitarni rad kraljevskog para Karađorđević i dao reč da će pomoći njihovu fondaciju za siromašnu decu Srbije.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Bez imalo patetike princezu su zavoleli za jedno popodne i rastanak je bio dirljiv. Princeza je pričala da se u njenoj porodici veoma ceni zdrava hrana i da i njihovi kumovi iz engleske kraljevske kuće veoma drže do zdrave organske hrane. Pri polasku princeza Katarina dobila je skroman poklon: dva paketa sa proizvodima „Zdravo-Organik“, tu su bili sokovi, među kojima i brend sok od cvekle, turšije, pinđuri i ajvari – priča Suzana Bujzaš, službenica u „Slovanu“.

Princeza Katarina Karađorđević

Za petnaestak dana stiglo je u „Slovan“ pismo iz Bakingemske palate, iz kancelarije princa Čarlsa, sa čestitkama za sjajne proizvode. Biranim rečima selenačkoj fabrici upućuju se reči zahvalnosti uz isticanje da „princ nije mogao biti više počastvovan“ jer se i sam veoma interesuje za organsku proizvodnju hrane.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Zasluge što je dobar glas o firmi „Zdravo-Organik“ otišao tako daleko, pripadaju princezi Katarini koja je po svom suprugu princu Aleksandru poslala kumovima u London paket proizvoda iz Selenče. Princu Čarlsu najviše se dopao ajvar, poručili su Bocki iz srpske kraljevske porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here