RTS: Kakva je voda u Baču? (VIDEO)

2147

Od 154 kontrolisana javna vodovoda gradskih naselja u Srbiji, 94 imaju zadovoljavajući kvalitet vode za piće i oni su u kategoriji ispravnih, pokazalo je istraživanje Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Najlošija situacija je u Vojvodini. Od 42 kontrolisana javna vodovoda, voda je ispravna za piće samo u devet.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Kada probate vodu, možda će vas iznenaditi, jer uvek ima ukus, a boju i miris menja s vremena na vreme i već je predmet šale u Baču.

Izvor: RTS, pripremio Milan Srdić

Neki smatraju da je slatka, a neki da je ukus zadovoljavajući i da redovno piju vodu iz vodovoda.

Druge nije iznenadio nalaz da je 100 posto fizičko-hemijski i 77 posto mikrobiološki neispravna i najlošija u pokrajini.

Meštani kažu da je piju samo na lokalnom bunaru.

Oni koji ne koriste vodu iz vodovodne mreže kažu da je „nekad dobra, nekad loša“, da je puna hlora, a neki navode i da je već 20 godina neispravna.

Za razliku od nekih mesta u Vojvodini, u Baču nije zabranjeno piti vodu. A na Fejsbuk stranici Opštine Bač stoji obaveštenje građanima da je voda za piće ispravna i pozivaju se na rezultate Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Ekipa RTS-a je pokušala da dobije odgovor od predsednika opštine, ali joj je rečeno da je on van Bača cele sedmice.

Takođe, nakon više telefonskih poziva, nismo uspeli da dobijemo nikoga s kim bismo iz Opštine razgovarali o kvalitetu vode u tom mestu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here