Sastanak Lokalnih akcionih grupa u Baču

173
Foto: Opština Bač

Članovi Lokalne akcione grupe “RAVNICA BAČKE” su 11. februara prisustvovali sastanku, odnosno panel diskusiji na temu: „Prenošenje iskustava na temu osnivanja, umrežavanja i funkcionisanja lokalnih akcionih grupa i međuopštinskih organizacija“, a koju je organizovalo udruženje “Dunav 1245” iz Sremskih Karlovaca.


Panel diskusija je jedna od aktivnosti koja se sprovela tokom realizacije projekta “Kult(R)ural – razvoj, zaštita i promocija opštine Bač”.

Inicijativa je deo šireg projekta “Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama” koje sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.

Panelisti na diskusiji su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – gospođa Ljiljana Simić – samostalni savetnik u Sektoru za ruralni razvoj ministarstva, gospodin Slobodan Živanović – rukovodilac grupe za programiranje mera ruralnog razvoja u ministarstvu, gospodin Bojan Kovač – menadžer Lokalne akcione grupe “Srce Bačke” iz Kule ali i predstavnik novoosnovane mreže Lagova u Srbiji i gospođica Branka Mandić – predsednik Upravnog odbora Lokalne akcione grupe “Ravnica Bačke”.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Nakon predstavljanja projekta i aktivnosti koje su realizovane, moderator panela gospodin Rajko Marinković je započeo diskusiju sa panelistima i na taj način su prisutni imali mogućnost da dobiju informacije vezane za konkurs koji raspisuje Uprava za agrarna plaćanja kojim će se finansirati Strategije ruralnog razvoja LAG-ova, informacije vezane za bodovanje Strategija koje su u procesu dobijanja akreditacije, informacije vezane za meru LEADER, informacije o značaju LAG-ova i njihova uloga u rurarlnom razvoju kao i informacije vezane za meru IPARD 3.

Panel diskusija je bila idealna prilika i da se prisutni, koji su u većini bili članovi LAG-ova, upoznaju o načinu rada i delovanja novoosnovane mreže LAG-ova, te na koji način je moguće pristupiti istoj.

Opštine Bač, Bačka Palanka i Bački Petrovac su prošle godine potpisale sporazum o saradnji ove tri opštine, nakon čega je formiran LAG „Ravnica Bačke“, a sve u svrhu ruralnog razvoja i unapređenja kulturnih, prirodnih i drugih bogatstava kojima raspolaže ova značajna prostorna teritorija.


Pogledaj: Predstavnici Komesarijata za izbeglice u poseti opštini Bač

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here