Dezinfekcija na teritoriji opštine Bač

490

Danas je na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Bač usvojena preporuka o vršenju dezinfekcije javnih objekata, njihovih prilaza, kao i lokacija koje posećuje veći broj građana u toku dana.


Nakon održane sednice, nabavljena su četiri atomizera, kako bi se što efikasnije izvršili poslovi dezinfekcije javnih objekata i njihovih prilaza, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19. Štab za vanredne situacije Opštine Bač, od momenta proglašavanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, nizom mera utiče na realizaciju preporučenih aktivnosti od strane nadležnih institucija i državnih organa.

Shodno tome, JKP „Tvrđava“ Bač je do sada podelila dezinficijens u svim naseljenim mestima opštine, a u organizaciji Mesnih zajednica će jednom nedeljno biti realizovano prskanje svih ulica traktorskim atomizerima, dok će radnici JKP „Tvrđava“ Bač, svaki dan, a na osnovu naredbi komadanta Štaba za vanredne situacije Borislava Antonića, vršiti prskanje frekventnih mesta i lokacija na teritoriji cele opštine.

Podela sredstava za dezinfekciju građanima će se vršiti jednom nedeljno, i to po sledećem rasporedu:

Ponedeljak – Bač

Utorak – Selenča

Sreda – Vajska

Četvrtak – Bođani

Petak – Plavna.

Opština Bač poziva sve sugrađane da se pridržavaju mera koje je donela Vlada Republike Srbije.


Pročitajte još:

Poziv građanima za očitavanje brojila

Kako do dozvole za kretanje za poljoprivrednike

Kako do dozvole za kretanje za stočare i pčelare

Od sutra moguć upis u vrtiće u Baču i Bačkoj Palanci online

Pomeren upis dece u prvi razred osnovne škole

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here