Srušio se ukrajinski putnički avion sa 176 ljudi u Iranu, nema preživelih

716
Izvor: Tanjug via AP Photo/Ebrahim Noroozi

Avion Boing 737 ukrajinskog prevoznika Ukraine International Airlines srušio se nakon poletanja sa iranskog aerodroma Imam Homeini u Teheranu sa 176 putnika i članova posade, objavila je novinska agencija Fars. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio da među putnicima nema preživelih.


Među 176 poginulih prilikom pada aviona su državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Švedske, Avganistana, Velike Britanije i Nemačke.

Šef ukrajinske diplomatije Vadim Pristajko je izjavio da su se u avionu nalazila 82 Iranca, 63 Kanađanina i 11 Ukrajinaca – dva putnika i devet članova posade.

Među putnicima je bilo i deset Šveđana, četvoro Avganistanaca i po troje Nemaca i Britanaca.

Većina putnika je trebalo da iz Kijeva nastavi put prema drugim odredištima, javlja AP.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potvrdio je da među putnicima nema preživelih.

„Prema preliminarnim informacijama, svi putnici i članovi posade su poginuli. Naša ambasada radi na rasvetljavanju informacija o okolnostima tragedije i spisku poginulih putnika. Iskreno saučešće porodicama svih putnika i članova posade“, napisao je Zelenski.

U avionu je bilo ukupno 176 ljudi, od čega 167 putnika i 9 članova posade.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Ukrajinski premijer Oleksej Gončaruk izjavio je na konferenciji za medije da je još uvek rano da se saopšti uzrok pada aviona.

„Bilo kakve izjave o uzroku pada aviona pre završene istrage su čista manipulacija“, kazao je odgovarajući na pitanje da li je tačno da je napad raketama uzrok pada aviona.

U prvim informacijama, mediji su objavili da je avion pao usled tehničke greške.

BBC je ranije objavio da nije poznato da li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici.

U međuvremenu je iranski Crveni polumesec objavio da „nema mogućnosti da je iko preživeo“ nesreću.

BBC-jev dopisnik Ali Haši na Tviteru je objavio snimak.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here