Svečano otvoren 8. ciklus specijalističkih programa

Sastanku je u ime opštine Bač prisustvovao predsednik opštine dr Steva Panić, zajedno sa kolegama iz ostalih gradova i opština

114
Foto: Fond "Evropski poslovi"

Osmi ciklus specijalističkih programa u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine svečano je otvoren u sredu 01.09.


Konferenciji za medije je prethodio radni sastanak čiji je domaćin bio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je ovom prilikom istakao značaj uspešnosti realizacije EU projekata tokom prošle godine, kao i koliko je to značajno za lokalne samouprave.

„Moji saradnici iz Fonda „Evropski poslovi“, sa ljudima iz Naleda, iz Švajcarskog državnog sekretarijata za ekonomske poslove, sa kojim smo potpisali sporazum o saradnji, iz Švedske razvojne agencije, kao i predstavnici lokalnih samouprava saglasni su da je cilj podizanje kapaciteta lokalnih samouprava, posebno onih manje razvijenih“, rekao je Mirović.

Direktor Fonda „Evropski poslovi“ Aleksandar Simurdić naveo je da fond ovaj program realizuje dugi niz godina u saradnji sa Pokrajinskom vladom, a da je sada akcenat na lokalnim samoupravama.

„Program koji započinjemo naredne nedelje okupalja svih 45 jedinica lokalne samouprave u AP Vojvodini, i predstavlja sveobuhvatno jačanje kadrovskih, institucionalnih i administrativnih kapaciteta. Želimo da damo snažan impuls ekonomskom i regionalnom razvoju”, zaključio je Simurdić.

Sastanku je u ime opštine Bač prisustvovao predsednik opštine dr Steva Panić, zajedno sa kolegama iz ostalih gradova i opština.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here