Tomislav Nikolić ostaje u vili na Dedinju

499

Uredbom Vlade bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić ostaće u vili na Dedinju.


Naime, Vlada Srbije donela je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije, kojom se zgrada u Užičkoj ulici 23, određuje za boravak i reprezentativne potrebe predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom Tomislava Nikolića, i prijem i boravak stranih gostiju Srbije u okviru te saradnje.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Uredba, koju je potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić, doneta je na sednici Vlade 2. novembra, a na osnovu člana 57. stav 2. Zakona o javnoj svojini i člana 42. stav 1. Zakona o Vladi.

Uredba će stupiti na snagu 10. novembra.

Podsetimo, vila u Užičkoj 23 i njen stanar bili su predmet pisanja beogradske štampe i 2017. kada se pisalo da je Nikolić trebalo još odavno da napusti tu vilu jer je još 2014. doneta Uredba, koju je potpisao Aleksandar Vučić, po kojoj se određuje da vila u Užičkoj 23 bude isključivo „rezidencija predsednika Republike“, bez mogućnosti da neki drugi organ ili lice zatraži ovu vilu na korišćenje.

Nikolić se ni skoro dva meseca po isteku mandata nije izjasnio kada će napustiti vilu na Dedinju i ustupiti je novom predsedniku, a kako Vučić nije izražavao želju da se u ovu vilu preseli po dolasku na funkciju, u medijima se spekulisalo da je to bio Nikolićev uslov da se ne kandiduje za predsednika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here