Trojica osumnjičenih za pljačku menjačnice u Baču danas na saslušanju

Odneli sef, sve u lokalu polomili 

7480
Foto: Večernje novosti

Trojica osumnjičenih za nesvakidašnju pljačku menjačnice u Baču, u koju su upali kolima kroz izlog, danas će biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci.


Za tešku krađu osumnjičeni su M. D. (22) iz Bača, M. I. (26) iz Novog Sada i M. U. (22) sa područja Bačke Palanke.

Pogledaj: Neverovatna pljačka menjačnice u Baču (VIDEO)

U Ulici maršala Tita u Baču, na menjačnici su i u sredu bili vidljivi tragovi krša i loma koji su za sobom ostavili kradljivci, kada su automobilom probili zid i odneli sef sa oko dva miliona dinara. Sve se desilo u utorak ujutro oko pet sati, dok je još trajala zabrana kretanja, odnosno policijski čas.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Vanju Kosanović Davidov, vlasnicu menjačnice u Baču, o krađi koja je ličila na scene iz akcionih filmova obavestila je policija, koju je alarmirao jedan od komšija.

– Policija je zaista stigla brzo, za nekoliko minuta – priča nam i dalje vidno uznemirena vlasnica menjačnice. – Komšije koje stanuju u blizini ispričale su nam kasnije da ih je probudila škripa guma i turiranje kola, posle čega se začuo snažan udarac, a zatim i lomljava. Kroz prozor su videli šta se desilo i odmah su pozvali policiju.

„Radili“ i u Selenči

Pored krađe u menjačnici u Baču, ova trojica se sumnjiče i za razbojništvo u Selenči, u januaru, kada je uz pretnju automatskom puškom od radnice oteto 195.000 dinara.
Menjačnica je, kako priča njena vlasnica, propisno bila obezbeđena, imala je blindirana vrata i neprobojno staklo, kako bi se zaštitila od krađe, ali niko nije mogao da pomisli da će se neko usuditi na kolima uleti u lokal i uzme sef sa novcem. Prethodnih dana, kako ističe, nije primetila ništa sumnjivo.

– I u unutrašnjosti lokala je sve uništeno, kompjuteri, nadzorne kamere su pokidane – kaže naša sagovornica koja je sada ostala bez posla. – Materijalna šteta jeste velika, ali, ipak, najbitnije je da niko nije povređen.

Mada su kradljivci munjevitom brzinom pobegli odatle, operativci novosadske kriminalističke policije sa kolegama iz Bača su u okolini Bača uhvatili M. D. i M. I., a pronađen je i sef sa novcem kao i „opel“ koji su koristili. Ubrzo zatim je u okolini Bačke Palanke „pao“ i M. U., treći osumnjičeni. U njegovoj kući je nađena automatska puška.

S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih iz Bača, zasada se, kako saznajemo, ne isključuje mogućnost da je on tipovao menjačnicu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here