Turistička ponuda opštine Bač na Sajmu turizma u Beogradu

600

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, u Beogradu je od 21.02. do 24.02.2019. održan 41. Međunarodni sajam turizma.


Najznačajnija manifestacija u godini, tokom koje turistički radnici promovišu svoju ponudu ove godine je privukla veliki broj kako domaćih tako i inostranih posetilaca. Zajedno sa Bugarskom koja je bila zemlja gost, Srbija je pokazala svetu ono najbolje što ima.

Turistička organizacija opštine Bač, se prvog dana Sajma turizma u Beogradu predstavila nizom aktivnosti i različitih programa. Gosti na štandu TOO Bač bili su predstavnici etno kuće „DIDINA KUĆA“, koji su posetioce počastili zalogajčićima iz bakine kuhinje. Osim toga predstavnici TOO Bač, koji su bili polaznici obuke za lokalne vodiče Bačke, su na štandu Turističke organizacije Vojvodine prisustvovali prezentaciji WFTGA konvencije, koja će u Novom Sadu 2021. godine ugostiti turističke vodiče iz celog sveta.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Posebnu pažnju posetilaca su privukli specijalizovani programi koje je TOO Bač pripremila za sajam, a koje realizujemo u saradnji sa: Muzejskom jedinicom Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Bača, Kulturno umetničkim društvom „Mladost“ i etno „Didinom kućom“. Radionica starih zanata, mogućnost posete kovačnici i oblačenje narodnih nošnji kao i fotografisanje u istima na prostoru Tvrđave Bač, ali i predstave za decu osnovnoškolskog uzrasta i radionica „Mladi arheolozi“ samo su neke od njih.

Tokom subote koja je centralni dan na sajmu i koja tradicionalno privlači najveći broj posetilaca TOO Bač se osim svojim bogatim kulturno istorijskim predelom i prirodnim turističkim potencijalima predstavila i na glavnoj bini u okviru prezentacije Udruženja turističkih vodiča Srbije, pod rukovodstvom predsednice Snežane Štetić gde je bilo govora o zaboravljenim destinacijama, ličnostima i događajima. Osim Bača u okviru prezentacije su se predstavili i: Čačak, Novi Pazar, Ivanjica, Aranđelovac, Topola, ali i Beograd.

Na sajmu je ostvarena dobra komunikacija i dogovorena dalje saradnja sa kolegama iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej kao i kolegama iz hotela „Fontana“ iz Vrnjačke banje koji su primer dobre prakse u realizaciji projekata u oblasti cikloturizma, ali i potvrđena bitna medijska promocija na RTS-u kroz dokumentarni program „Tvrđave na Dunavu“, a koji će se snimati u septembru mesecu ove godine. Ugovoreni su i sastanci sa stručnjacima u vezi sa razmatranjem novog koncepta i sadržajnih aktivnosti na tradicionalnim manifestacijama: „Dani evropske baštine“, „Ciklo Bač“, „Bački kotlić“.

Među posetiocima i gostima štanda TOO Bač bili su: udruženja vitezova, đaci osnovnih škola sa teritorije cele Srbije, muzički umetnik Marko Luis, glumica Dragana Mićalović, ali i inostrani posetioci iz SAD-a i Francuske.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here