U Baču obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Dodeljena priznanja dobrovoljnim davaocima

192
Izvor: www.bac.rs

BAČ: Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi koji se tradicionalno obeležava 14.06.2021. godine, dodelom posebnih priznanja od strane Crvenog krsta Bač, obeležen je juče (14.06.) u Svečanoj sali zgrade opštine Bač.


Najhumanije sugrađane koji se uvek odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi zajedno sa sekretarom Crvenog krsta Bač Oliverom Jelićem, ugostila je zamenica predsednika opštine Bač, Marina Balaban koja im se ovom prilikom zahvalila na svemu što čine.

– Vaš humani pristup svakodnevnom životu i požrtvovanost kao i svest o tome da kroz ove akcije čuvate tuđe živote svima treba da nam budu vodilja u ovim izazovnim vremenima, kada je očuvanje zdravlja na globalnom nivou prioritet svih nas – izjavila je Marina Balaban.

Za 10 davanja krvi danas su nagrađeni: Banović Branislav, Štuluć Milan, Genić Viktor, Jovanović Darko i Vukašinović Zoran.

Među onima koji su krv dali 20 puta nalaze se: Truban Stevan, Goćur Vladimir, Vidosavljević Dejan, Ribarski Rastislav, Mašić Razija.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Davaoci krvi po 35 puta bili su: Čučković Đuro, Filipović Marko, Modić Predrag i Petrović Đoka. Među onima koji su krv dali 75 puta ove godine nagradu je primio Petković Živko.

U dobrovoljne davaoce krvi koji su istu dali tačno 100 puta upisani su Pantelić Drago i Malina Franjo.

Posebno prizanje „Široko srce“, dobila je mesna organizacija Crvenog krsta Bođani.


Pročitaj: Od sedam evra za domaćeg, do 50 za stranog turistu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here