U Baču održan prvi sastanak Partnerskog foruma

Izneti planovi za izradu predstojećeg Plana razvoja

145
Izvor: www.bac.rs

BAČ: Prvi sastanak Partnerskog foruma održan je juče (15.06.) u Opštini Bač.


Predsednik opštine Bač dr Steva Panić je sa svojim saradnicima ugostio Nj.E. ambasadora Slovačke u Republici Srbiji Fedora Rosohu, stalnu predstavnicu Programa ujedinjenih Nacija za razvoj u Republici Srbiji (UNDP) gospođu Fransin Pikap, generalnog Sekretara Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđa Staničića, v.d. zamenika direktora republičkog Sekretarijata za javne politike Sanju Mešanović i predsednicu opštine Bački Petrovac gospođu Jasnu Šproh.

Prilikom radnog sastanka izneti su planovi za izradu predstojećeg Plana razvoja za period od 2022.do 2028.godine.

 

Govornici su pri tome istakli zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa opštinom Bač, kao i polažajem i integracijom predstavnika slovačke nacionalne manjine u celokupni društveni život lokalne zajednice u Baču.

Projekat izrade Plana razvoja u opštini Bač predstavlja drugu fazu programa lokalnog razvoja u Srbiji, koji se bavi primenom koordinacije javnih politika u JLS.

Stručnu podršku u izradi Plana razvoja opštini Bač pruža Stalna konferencije gradova i opština (SKGO) kroz projekat finansiran iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a projekat se sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP).

Forumu su prisustvovali i predstavnici opštinskih udruženja, institucija, privrednog sektora i građani zainteresovani i uključeni u postupak izrade planskog dokumenta.


Pročitaj: U Baču obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here