Uhapšen direktor Infrastruktura železnica Srbije zbog mita

1218

Direktor JP „Infrastrukture Železnice Srbije” i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postupku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.


Uhapšen je M.J. (1961), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović” iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge.

„Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac”, rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je određeno zadržavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti ispitivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

„Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije”, poručio je Stefanović.

[wonderplugin_slider id=75]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here