Uručena priznanja najboljim sportistima opštine Bač za 2020. godinu

281
Foto: Opština Bač

Svečana ceremonija dodele nagrada najboljim sportistima opštine Bač za 2020. godinu upriličena je u petak 05.02. u Velikoj sali zgrade Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Baču.


Prisutnima se na početku obratila zamenica predsednika opštine Bač, Marina Balaban koja je ovom prilikom naglasila značaj koji sport i omladina oduvek imaju u našoj sredini.

„Opština Bač je oduvek prepoznavala značaj i bitnost ove teme, a ako se u obzir uzme činjenica da se na godišnjem nivou značajna sredstva odvajaju za Sportski savez opštine Bač, jasno je da nam je razvoj i ulaganje kako u klubove i pojedince, tako i u adekvatnu infrastrukturu na vrhu lestvice prioriteta. Osim toga, prošle godine su u okviru velikog evropskog projekta prekogranične saradnje u potpunosti renovirane i opremljene prostorije u kojima treniraju članovi Kluba dizača tegova „Herkules“ iz Bača, što jasno govori o našoj opredeljenosti za kontinuirano poboljšanje uslova za treniranje svih mališana, ali i onih nešto starijih sportista u našoj opštini.

„Tokom prošle godine su i ostalim sportskim udruženjima i klubovima u saradnji sa relevantnim institucijama u nekoliko navrata donirane mašine za održavanje površina, sportska oprema, novi dresovi i lopte“.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

„Uzevši u obzir navedeno, a pre svega rezultate koje mnogi od vas ostvaruju i trenutno se nalaze među najboljima u svojim kategorijama, opština Bač će i u godinama koje dolaze nastojati da na najbolji mogući način i kad god je to u njenoj mogućnosti doprinese kontinuiranom poboljšanju položaja omladine i sporta i sigurni smo da nas šampionske titule neće zaobilaziti“, zaključila je Balaban u svom obraćanju.

Nagrade za najuspešnije sportiste se tradicionalno dodeljuju u nekoliko kategorija.

Nagradu za najperspektivniju pionirku dobila je Natalija Genić iz FK „Tvrđava“ Bač, a njena klubska drugarica, Katarina Rajković je proglašena za najbolju kadetkinju.

Foto: Opština Bač

Kalina Šećerov iz Karate kluba „Slavija“ Bač je najbolja pionirka, dok je u muškoj konkurenciji istu nagradu poneo Petar Veselinović iz FK „Tvrđava“ Bač.

U kategoriji kadeta nagrađen je Milan Bundalo ispred OK „Partizan“ Bač, dok je dvojac Trusina Kristian i Čapanda David proglašen za najbolju dubl mušku ekipu.

Predsednik udruženja sportskih ribolovaca „Podunavlje“, Milan Krstić proglašen je za najboljeg sportskog radnika, a stonoteniserski klub Selenča je najbolji klub u opštini Bač u 2020. godini.

Profesorica fizičkog vaspitanja iz Bačkog Novog Sela Emina Avdulović je dobitnica nagrade za profesora fizičkog vaspitanja.

Stevan Vladisavljev vlasnik 18 nacionalnih rekorda u kategorijama do 61 i 67 kilograma je ispred Kluba dizača tegova „Herkules“ iz Bača najbolji senior, dok je njegov trener Zoran Pantelić najbolji trener u opštini Bač.

Na predlog komisije za najboljeg donatora sporta proglašena je voćarska Zadruga „Bačka jagoda“, dok je priznanje za dugogodišnju afirmaciju sporta otišlo Opštini Bač. Nagrade za životno delo primili su šahista Jan Križov iz Selenče i Milan Krčmar iz Bača koji se u ime nagrđenih zahvalio svima.

Nagrade su na održanoj svečanosti uručivali zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban i pomoćnik predsednika opštine Nikola Vuletić.


Pogledaj: Opština Bač na sednici SKGO

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here