Uskoro gotovo uklanjanje kritične tačke na Dunavu kod Futoga

Šest kritičnih tačaka za plovidbu između Beograda i Bačke Palanke su Futog, Susek, Arankina Ada, Beška, Čortanovci i Preliv.

867
Foto: 021

Otklanjanje prvog „uskog grla“ za plovidbu Dunavom u Srbiji, a to je kod Futoga, biće završeni za dvadesetak dana, a u martu će početi i sređivanje kod Čortanovaca, izjavio je juče pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević i najavio da će svih šest kritičnih tačaka na Dunavu biti otklonjeno do kraja 2020.


Šest kritičnih tačaka za plovidbu između Beograda i Bačke Palanke su Futog, Susek, Arankina Ada, Beška, Čortanovci i Preliv.

„Radovi su počeli prošle godine na sektoru Futog i nismo imali nikakvih problema tokom njihovog izvođenja. Futog je bio prvi jer je najproblematičniji sektor. Radovi će biti završeni za dvadesetak dana“, rekao je Kovačević.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Dodao je da su zvanično počele pripreme za prelazak na sektor kod Čortanovaca.

„Imamo neke probleme tehničke prirode tako da bi trebalo u martu da započnemo radove na tom sektoru. U predviđenim smo rokovima i do kraja 2020. svih šest kritičnih sektora će biti urađeno“, naveo je Kovačević.

Kako dalje navodi, nakon toga će čitav sektor Dunava u Srbiji ispunjavati najstrože međunarodne standarde, što znači da nećemo imati obustave plovidbe ni u uslovima izuzetno niskog vodostaja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here