Već mesec dana putari na trasi puta Bač – Mladenovo

1623

BAČ: U toku su radovi na rekonstrukciji lokalnog puta Bač -Mladenovo koje zajednički finansiraju Urava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i lokalna samouprava, s tim što troškove ove deonice od 94 miliona dinara, 90 odsto snosi Pokrajina.


– Radi se rekonstrukcija 1,8 kilometara puta, od ukupno 5,5 kilometara – naveo je savetnik u Odeljenju za urbanizam Zoran Badivuk.- Kolovoz je u lošem stanju i biće rađen u više faza. Za sada je obezbeđen novac za nepunih dva kilometra trase i to za trasu od Ekonomije do Mladenova, koja je u najlošijem stanju.

Po rečima Badivuka kolovoz će biti proširen na 6,6 metara, umesto dosadašnjih od 4,8 metra do pet metara. Biće to uređena moderna saobraćajnica.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Radovi su počeli pre mesec dana i teku po planu. Trebalo bi da se završe za 120 radnih dana, odnosno do kraja građevinske sezone –naglasio je Badivuk.

Deonicu u rekonstrukciji obišao je predsednik Opštine Bač Borislav Antonić zajedno sa predstavnicima izvođača radova, firme „Put invest”. Tom prilikom je konstatovano da se rekonstrukcija i sanacija saobraćajnice odvija po planu.

– Očekujem da radovi budu završeni u roku –kazao je Antonić i naglasio da je ulaganje u infrastrukturne projekte u opštini od ključnog značaja za podizanje kvaliteta svakodnevnog života građana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here