Veče za dušu i sećanje

Koncert Vojvođanskog narodnog orkestra "Gajde" u Baču

909

Vojvođanski narodni orkestar „GAJDE“ Bačka Palanka zajedno sa svojim gostima održao je u nedelju 22.12. 2019. godine u OŠ „Vuk Karadžić“ u Baču celovečernji koncert.


Bila je to završna aktivnost Projekta pod nazivom „UJEDINjENI U RAZNOLIKOSTI“, koji je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, što je i naglašeno na samom početku programa.

Bilo je pravo uživanje slušati vojvođansku muziku u izvođenju VNO „Gajde“ koji su „šetali“ od Banata preko Srema do ravne Bačke i uspeli da izmame u publici po koju setnu suzu.

Svojim pesmama i prelepim narodnim nošnjama predstavili su se i Udruženje „Tragovi Šokaca“ iz Bača kao i deo KUD – a „Mladost“ iz Bača. Posebnu draž programa priredili su članovi Udruženja „Čarain“ iz Tovariševa koji su započeli svoj nastup obraćanjem na romskom jeziku da bi nastavili sa temperamentnom muzikom i specifičnom igrom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Potvrda uspešnosti celokupnog programa bio je dugotrajan aplauz koji je vraćao izvođače ponovo na binu, a zajedničko druženje se nastavilo kasno u noć.

Zbog interesovanja publike i održivosti istoimenog Projekta, dobijena je informacija da će se koncert ponoviti u Bačkoj Palanci i to u novom prostoru Gradskog bioskopa početkom februara meseca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here