Spektakl u Moskvi: Vučić pored Putina na paradi na Crvenom trgu

719

MOSKVA: Na Crvenom trgu u Moskvi održava se velika vojna parada povodom Dana pobede.


Na početku parade, predsednik Rusije Vladimir Putin bio je u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera izraela Benjamina Netanijahua, prenosi Sputnjik.

Predsednik Srbije sedeo je na počasnom mestu na predsedničkoj bini, desno od Putina, čime je, kako se tumači, Srbiji kao državi ukazana izuzetna počast.

U vojnoj paradi na Crvenom trgu učestvuje više od 13 hiljada vojnika, vojna tehnika i avijacija svih vidova i rodova vojske oružanih snaga Ruske federacije, kao i druge jedinice.

Uz muzičku numeru Aleksandrova „Sveti rat“ pripadnici bataljona vojne počasne garde 154. posebnog komandantskog Preobraženskog puka narednik Anton Mihajlov i mlađi narednik Aleksej Fokejev iznose na Crveni trg državnu zastavu Ruske Federacije i zastavu pobjede.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Vojnici oružanih snaga Rusije nastaviće da usavršavaju bojevu i specijalnu gotovost.

Svakodnevno usavršavaju svoju veštinu u osvajanju novih tipova naoružanja i vojne tehnike, i na taj način demonstriraju celom svetu spremnost da stanu u zaštitu svog naroda i celovitosti države.

Poslednjih godina, na naoružanje ruske vojske ušlo je više od 3,5 hiljade jedinica naoružanja vojne tehnike, među njima više od 400 tenkova i oklopnih vozila, 100 aviona i helikoptera, 19 bojnih brodova i zaštitnih čamaca, a takođe niz perspektivnih obrazaca naoružanja koji nemaju svoj pandan na svetu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here