Vukašin Tepić: Dres i himna Srbije kao najlepši osećaj

Intervju

1428
Foto: Ilustracija

Kada je čuveni Majkl Tajson jedan od najboljih boksera svih vremena, jednom prilikom izjavio: „Kada se borim sa nekim, onda želim da mu slomim volju“, nije ni slutio da na raznim meridijanima Planete odrastaju dečaci kojima je ta rečenica postala inspiracija i u njima probudila želju za boksom.


Dvostruki šampion Srbije, koji ceni protivnika, staje u odbranu slabijeg i za deset godina sebe vidi na Olimpijadi u Parizu, Vukašin Tepić iz Bača govorio je o putu od prvog treninga do podizanja pehara, ali i pravim prijateljima koji ostaju za ceo život, a i danas žive u gradu na obalama nekadašnje reke Mostonge.

Izvor: TOO Bač/Foto: Privatna arhiva

Titula dvosturkog šampiona Srbije u boksu u kategoriji do 49 kg sigurno laska nekome ko ima 16 godina. Kako se osećate kada znate da ste u nečemu najbolji u celoj zemlji?

Da bih bio dobar u bilo kojem sportu moraš da treniras i da istraješ do kraja i zbog toga sam ponosan na sebe. Prija mi titula, ali je ne ističem.

Kako je izgledao put od prvog treninga do podizanja pobedničkog pehara?

Prvi treninzi su počeli pre pet godina i od tada sam puno napredovao. Tu sam zahvalan svom prvom treneru Jay koji je prepoznao moj talenat i srčanost, a onda mom sadašnjem treneru Jovanu Ružiću koji je moja podrška u svakom smislu. Ali uvek sam morao biti ja taj koji trenira naporno, koji jede ispravno i vodi računa da sve uskladi. Zadovoljan sam kako je taj put tekao.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Mnogi smatraju da je boks grub sport. Šta im tada kažete?

Boks je pre svega plemenita disciplina. Dok si amater vrlo je bezbedan. A kao bokser ponosan sam što sam naučio da cenim protivnika, da budem plemenit, odmeren, da ne iskorišćavam svoje veštine, da uvek stanem u odbranu slabijeg. Treniranjem i uspesima stekao sam samopouzdanje i sampoštovanje. Kao i svaki drugi sport boks nije za svakoga.

Trenutno nastupate za bokserski klub „Vojvodina“ iz Novog Sada. Gde sebe vidite za deset godina?

Za deset godina sebe vidim na Olimpijadi u Parizu. Uživam da predstavljam Srbiju. Više puta sam stajao uz himnu u dresu Srbije i to je najlepši osećaj. Društvo iz reprezentacije je jako dobro, stekao sam puno poznanstava iz svih krajeva Srbije, a i iz drugih zemalja u koje smo putovali i protiv kojih sam se borio.

Šta u Baču najviše volite?

U Baču su mi najbolji prijatelji. Oni koji ostaju za čitav život.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here