Započele trening obuke u okviru projekta FED CCNET

255
Foto: Opština Bač

Trening obuke u oblasti „Marketing i PR“, a koje se sprovode u okviru projekta FED CCNET prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske, započele su juče 01.03. Modulom 1 koji je predstavljen u Maloj sali zgrade Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Bač.


Predavačica Biljana Viduka je polaznike koji su se prethodno prijavili za ove obuke upoznala sa osnovnim pojmovima marketinga, koji najčešće podrazumevaju: segmentaciju, pozicioniranje, ciljne korisnike, analizu tržišta, kupce i konkurenciju.

Na samom početku prisutne je pozdravila Koordinatorka projekta za opštinu Bač, Tanja Mitić koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo brojem prijavljenih i činjenicom da će se i deo projekta koji se odnosi na sticanje veština i unapređenje kompetencija realizovati u unapred zadatim rokovima.

 

Projekat prekogranične saradnje pod nazivom „Fostering of cross – border business environment trough development of business competence centres and networks (FED CCNET)“, započeo je sa implementacijom 15. jula 2019. godine u trajanju od 24 meseca.

Projekat se sprovodi u sklopu programa prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska – Srbija 2014. – 2020., a upravljačko telo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske.

Ukupna vrednost projekta iznosi 721.658,41 €. Učešće u grantu imaju Opština Lovas (Republika Hrvatska), Grad Ilok (Republika Hrvatska) i Opština Bač (Republika Srbija), koji su ujedno i partneri na projektu s tim da je vodeći partner Opština Lovas.

Cilj projekta je poboljšati pristup relevantnim kompetencijama, poboljšati relevantnu infrastrukturu i usluge kroz programe obuke za nezaposlene i uspostaviti transnacionalni model umrežavanja, čime se povećava opšti nivo kompetencija i mogućnosti radne snage malih i srednjih preduzeća.

Samim tim se takođe povećava razvoj institucionalne infrastrukture, usluga i mreža u pružanju pristupa odgovarajućim kompetencijama za poboljšanje konkurentnosti i poslovnog okruženja u prekograničnom području.


Pogledaj: Povećanje broja zaraženih, da li će biti policijskog časa?

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here