Žarko Petrović nije zaboravljen: Legendarni odbojkaš dobio spomenik i ulicu u rodnom mestu (FOTO)

3165
Foto: MN Press

BAČKI PETROVAC: U mestu Maglić, u opštini Bački Petrovac otkriven je spomenik u čast Žarku Petroviću, slavnom srpskom odbojkašu koji je 2007. godine preminuo posle kratke bolesti.


Osim biste sa Žarkovim likom, otvoren je i memorijalni park koji će nositi njegovo ime. Takođe, od utorka, jedna ulica u ovom vojvođanskom mestu nosiće naziv „Žarko Petrović“.

https://www.instagram.com/p/B6dnb_Vl6k2/?utm_source=ig_embed

Okupljeni sugrađani prisustvovali su emotivnom obraćanju Predsednika Opštine Bački Petrovac, Zoranovih saigrača iz reprezentacije i Zorana Gajića, predsednika OSS koji je trenirao Žarka u reprezentaciji Srbije, ali i tokom klupske trenerske karijere.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Ne može svako da okupi ovako veliki broj građana i to je dokaz ljudskih kvaliteta koje je Žarko posedovao. Kad pomislim na Žarka Petrovića nekoliko karakteristika mi prvo dolaze u glavu. Pre svega, njegova sportska svestranost, nije se znalo da li je bio talentovaniji za odbojku, fudbal ili košarku. Druga karakteristika bila je velika odanost prijateljima i klubu. U svakoj ekipi u kojoj je igrao bio je obožavan, u reprezentaciji, Vojvodini, Arisu. Od mladih dana do završetka karijere Žarko je bio taj oko koga su se svi skupljali – poručio je Gajić.

Žarko Petrović je rođen 1964. godine. Prvi put za njegovo ime se čulo kada je sa 18 godina igrao za Vojvodinu. U periodu dok je branio boje novosadskog kluba postao je i reprezentativac Srbije. U karijere je igrao u Italiji i Grčkoj. Sa reprezentacijom Jugoslavije 1995. godine osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a narednog leta bio je deo reprezentacije koja je osvojila takođe bronzu na Olimpijskim igrama u Atlanti.

 

[wonderplugin_slider id=75]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here